29.5 C
Виена
неделя, 26 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияБойко Борисов ще се срещне с министър-председателя на Долна Австрия д-р Ервин...

  Бойко Борисов ще се срещне с министър-председателя на Долна Австрия д-р Ервин Прьол

  -- Реклама --

  Бойко Борисов и Ервин Прьол в СофияНа 17-ти и 18-ти януари министър-председателят на България Бойко Борисов ще посети Австрия. Официалното посещение на премиера е по покана на министър-председателя на федерална провинция Долна Австрия д-р Ервин Прьол, който бе в България през февруари 2012 г.

  По време на визитата си Бойко Борисов ще се срещне във Виена с президента на Камарата на индустриалците г-н Георг Капш, както и с други предствители на австрийския бизнес.  На 18-ти януари в столицата на Долна Австрия Винер Нойщадт той ще има работен разговор с  д-р Прьол, след което заедно ще разгледат центъра за лъчетерапия „МедАустрон“.

  Припомняме, че сред основните теми на разговор между двамата министър-председатели преди една година в България бяха възможностите за взаймодействие в рамките на стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион, както и обмяната на опит при прилагането на мерки за насърчаване на енергийната ефективност и устойчивото използване на възобновяеми енергийни източници. В тази връзка проектът „Горна Арда“, чийто партньор е австрийската национална електрическа компания EVN, има важна роля за засилване на икономическите отношения между България и Долна Австрия.

  Българският премиер, придружаван от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, посети Австрия през октомври 2012 г., когато участва във срещата на високо равнище, организирана от комитета „Набуко“.

   

  Снимка: Бойко Борисов и д-р Ервин Прьол в София, www.government.bg

  ________________________

  Още по темата:

  Премиерът Бойко Борисов е на работно посещение в Австрия

  Президентът Росен Плевнелиев на посещение в Австрия

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации