32 C
Виена
понеделник, 27 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоБългарияБлестящ дебют на Красимира Стоянова в Чикаго

  Блестящ дебют на Красимира Стоянова в Чикаго

  -- Реклама --

  Сред звездите на Чикагската Лирик Опера (втория по големина театър в Северна Америка) тази есен ще грее и световноизвестното българско сопрано Красимира Стоянова

  Назаем от Eurochicago.com

  На 15 октомври 2012 г. в Чикаго се състоя премиерата на операта на Джузепе Верди “Симоне Боканегра”*. Главната женска роля в спектакъла бе за Красимира Стоянова – една от най-добрите и търсени оперни певици в света. Българите от Чикаго ще могат да насладят на великолепния й глас, който според Ню Йорк Таймс е «земен, богат и трогателен», в поне още седем представления. Спектаклите** са планирани съответно за 20, 24 , 28 и 31 октомври, и за началото на следващия месец – за 3, 6 и 9-ти ноември.

  Съдейки по чудесното й изпълнение, по бурните и продължителни ръкопляскания след нейните арии и поздравленията получени от колеги, почитатели и критици зад кулисите, премиерата бе поредния голям успех за Красимира Стоянова.

  След Лирик Опера, на 18 ноември Красимира Стоянова ще бъде в Москва, където на сцената на Болшой театър ще открие Дните на българската национална култура. А през март следващата година ще пее отново в САЩ – в Нюйоркската Метрополитън опера в ролята на Дездемона от “Отело” на Джузепе Верди.

  От години Красимира Стоянова живее във Виена. Българската оперна прима, която е носител на титлата Камерзенгерин на Виенската опера, е и сред тазгодишните носители на Международната награда за класическа музика.
  ——————————————————————–

  * Подобно на повечето опери на Верди, и тази се основава на реалния живот в Генуа през XIV век. Разказ за личност с голяма сила, но в крайна сметка отровенa от политическите си врагове. Освен Амелия на Krassimira Stoyanova, другите главни роли се изпълняват съответно от: Симоне Боканегра – Thomas Hampson, Якопо Фиеско – Ferruccio Furlanetto, Габриеле Адорно – Frank Lopardo.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации