13.7 C
Виена
неделя, 25 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияПрезидентът Росен Плевнелиев на посещение в Австрия

  Президентът Росен Плевнелиев на посещение в Австрия

  -- Реклама --

  На 17-ти и 18-ти септември президентът на Република България ще бъде на официално посещение в Австрия.

  Двудневната програма на държавния глава предвижда срещи с федералния президент д-р Хайнц Фишер, с канцлера Вернер Файман и с министър-председателя на Долна Австрия д-р Еврин Прьол. Той ще посети Института за наука и технологии във Виена и ще вземе участие в дискусия на тема „Перспективи пред Европа – предизвикателства и шансове”. Участие във форума, който ще се проведе в Представителството на ЕК в австрийската столица, ще вземат европейският комисар по регионално развитие Йоханес Хаан и Евалд Новотни, гуверньор на Националната банка на Австрия.

  Президентът ще има срещи и с кмета и министър-председател на Виена Михаел Хойпл и със заместник-председателя на Федералния съвет Сузане Курц. Росен Плевнелиев ще открие българо-австрийски бизнес форум, чиито основни акценти ще бъдат енергийната ефективност, транспорта и туризма.  В делегацията, водена от държавния глава, са министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов. Близо 30 представители на българския бизнес ще имат възможност да осъществят директен контакт със заинтересовани австрийски фирми и да представят своята продукция и услуги.

  В края на втория ден от посещението си Росен Плевнелиев ще се срещне и с представители на българската общност в Австрия.

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации