8.4 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеФорум „Кариера в България: Защо не?“– успешната рецепта за професионално развитие в...

Форум „Кариера в България: Защо не?“– успешната рецепта за професионално развитие в България

-- Реклама --

Дали в България човек може да реализира професионалните си мечти? Дали в България човек може да се чувства успял, удовлетворен и ценен? Дали България има какво да предложи, ако си прекарал дълго време зад граница? Какво кара българите да се завръщат в страната и да останат тук, за да вложат потенциала си в напредъка на българското общество и бизнес?

На всички тези въпроси ще се опита да отговори петото издание на форум „Кариера в България.Защо не? – едно събитие, специализирано за българи с образование и опит в чужбина, което ще се проведе на 13 септември 2012 в Интер Експо Център, София от 10 до 18ч.

С много ентусизъм и нови професионални възможности, организаторите от сдружение „Тук-Там“ и кариерния сайт „Back2BG“  ще представят оптимистичната реалност на българския пазар на труда и предимствата да се развиваш в България. Форумът се осъществява с подкрепата на Държавна агенция за българите в чужбина, а спонсори на събитието са HP и Philip Morris.

Тази година изданието на форума ще събере „под една шапка“ близо 50 от най-големите компании в България, които са лидери и намеждународния пазар, стотици висококвалифицирани специалисти с образование и опит в чужбина, а паралелно с кариерното изложение ще се проведе уникална семинарна програма. Освен прекрасната възможност за директни срещи с мениджърите на комапниите, посетителите на форума ще имат възможност да направят своите кариерни консултации. Акцентът в програмата е предприемачеството и многоспектърният му и неутъпкан път у нас. Сред лекторите ще бъдат представители на Eleven и LAUNCHub, подкрепящи стартиращи компании в България, както и Саша Безуханова, директор направление „Публична администрация” в Хюлет-Пакард. Павел Анастасов от администрацията на президента ще говори за кариерното развитие в публичния сектор, а българският еврокомисар Кристалина Георгиева ще открие с видео обръщение дискусията „Long-distance relationship with Bulgaria или как да помагам на родината си от разстояние”.

Няколко истински български истории

Преди миналогодишното издание на форума Кариера в България: Защо не? проведохме 14 интервюта с 16 напълно различни българи, които след като са учили и работили в чужбина са решили да се върнат в България. Някои от тях са били само една година извън България, други са били повече от 10. Живели са в Англия, Германия, Гърция, Дубай, Италия, Кипър, Малта, Русия, Холандия, Щатите. Сега работят в най-разнообразни сфери: аутсорсинг, държавна агенция, енергетика, зелени технологии, информационни технологии, недвижими имоти, неправителствени организации, медии, образование, семеен бизнес, собствен бизнес, спорт, туризъм, финанси.

Антония, Борислав, Бойко, Ваня, Жени, Кирил, Кристиан, Мария, Марияна, Нори, Ованес, Петър, Радо, Светлана, Свилен и Симона са се върнали и останали в страната по различни причини, всеки от тях вижда България и бъдещето си по различен начинМожете да гледате целите интервюта на www.youtube.com/user/karieravbulgaria.

 

Единственото българско списание в Австрия А4 е медиен партньор на форума „Кариера в България? Защо не!“.

_________________________________________________________

Още по темата:

„Кариера в България? Защо не!“ – различният кариерен форум

Предприемачеството е основен акцент в програмата на  форум „Кариера в България? Защо не!“

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации