13.7 C
Виена
неделя, 25 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияКакво ви очаква в брой 3 на списание А4

  Какво ви очаква в брой 3 на списание А4

  -- Реклама --

  Ето че вече сме май и е време да разлистим новия брой на единственото българско списание в Австрия А4. Новини от живота на българската общност, полезни и интересни материали, анализи и коментари, правна и финансова информация – всичко това ще намерите на страниците на брой 3.

   

  Трудно ви е да се изправите? Едва се навеждате, а всяко завъртане е свързано с непоносима болка? Явно и вие познавате тегобата на болките в гърба. На този проблем е посветен и материалът в рубриката „Актуално“. Освен съвети за профилактични мерки ние ви предлагаме и няколко полезни упражнения, които помагат за облекчаването на проблема.

  Основната ни тема е посветена на нещо много родно – българските магазини за хранителни стоки. Те предлагат любими вкуснотийки – от боза и вафли до луканка и баница. Как пазаруват българите и какво купуват австрийците, как се зареждат магазините и има ли хляб в този бизнес, ще разберете от темата на броя „Вкус роден и мил“.

  Автографът в броя е на носителя на престижната награда „ОтоМауер“ Камен Стоянов – концептуален художник по професия, номад по душа и готвач по призвание. С него си говорим за абсурдното и начините за неговото изразяване и за способността на изкуството да променя хората.

  „На фокус“ е проектът Dream of а Child на художника Абд А.Масуд, с който творецът иска да помогне на децата в Аман. Проектът вече бешепредставен в Женева, Виена, Будапеща и очаква срещата си с българската публика в София.

  Д-р Пол Ивон, съветник по комуникации и журналист, коментира възможностите за правене на бизнес в Австрия. Изглежда, условията са отлични, защото коментарът завършва с призив: „Е… какво чакате още?“.

  За плюсовете на онлайн пазаруването и рисковете, които то крие, ще разберете в рубриката „Общество“.

  На страницата на специалистите от „Компас“ отново ще намерите отговорите на важни въпроси, свързани със здравното осигуряване и образованието в Австрия.

  Interfinance Beratung GmbH представя актуалната тема заенергийните паспорти на сградите. Новият закон за енергийната ефективноствъвежда редица промени, включително и глоба до 1450 лв. при неспазване наусловията за поддържане на паспорта.

  В правната ни рубрика продължава темата за уволнението безпредизвестие.

  В този брой ви предлагаме разходка сред все още девствената природа на българското Северно Черноморие, както и велопоход из долината Вахау.

  Как да поддържаме връзка от разстояние? Непременно погледнете ценните съвети в нашия наръчник за оцеляване на връзки по„дистанционен път“.

  Денят на славянската писменост и на българската просвета и култура 24 май вече наближава, а с него и празникът на Българо-австрийското училище „Св.св. Кирил и Методий“ във Виена. То навършва 20 години от основаването си. Екипът на списание А4 честити юбилея и пожелава на учители и ученици още дълги години да поддържат огънчето на българщината.

  Какво и как отбелязваме с обичая „Прощъпалник“, ще научите в рубриката „Традиция“.

  Да не забравите на 22 май да подкрепите българския участник в конкурса „Евровизия“ София Маринова. Всичко за нейния път до тази престижна сцена ще намерите в рубриката ни „Лица от България“. А  лицата от Австрия този път са хип-хопърите от Trackshittaz, които също ще представят страната си на Баку.

  На страниците на двуезичното списание А4 ще намерите още много полезна информация.

  А4 – близо до хората, свежо и винаги актуално!

  Най-сигурният начин да имате А4 до вас през цялата година, еда се абонирате за списанието само срещу 12 €!

  Преведете сумата от 12 € на посочената банкова сметка:

  Kulturverein Bulgaren in Österreich, Erste Bank, BLZ 20111,Kontо-Nr. 28 714 074 000

  В полето Verwendungszweck напишете „Абонамент“, а в „Допълнителен текст“ – името и адреса си.

  Списание А4 можете да намерите в българските магазини във Виена:

  1040, Margaretenstr.8

  1050, Schönbrunnerstr.55

  1100, Laaer-Berg-Str. 3

  1160, Ottakringerstr. 86

  1160, Maroltingergasse100

  Ще ни намерите и в Линц на адрес:

  Violeta’s Welt

  4020 Linz, Altstadt15/2

   

  Ще се радваме да споделяте мнения, предложения и емоции на

  spodeleno@bulgaren.org.

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации