28.3 C
Виена
понеделник, 27 юни, 2022
spot_img
Още
    НачалоБългарияВеликден иде!

    Великден иде!

    -- Реклама --

    Деца и родители украсяват яйца в традиционната великденска работилница, организирана от българското училище в Линц

    Текст Дарина Тонкова,

    училищен ръководител

    Червен, червен Великден,

    пъстри яйца в кошница.

    Събирайте се, дечица,

    да ви даря по яйце,

    който от вас превари,

    най-пъстрото ще вземе. (Ал.Божинов)

    Какво е Великден? Как се празнува? Защо понякога празнуването му се разминава в Австрия и България? Това са все въпроси, които децата, а и възрастните си задаваме по това време на годината.

    За да се запознаят българчетата в Линц със символиката и значението на този светъл християнски празник, в българското училище „Дунав“ и тази година бе организирана станалата вече традиционна великденска работилница. В последния учебен ден преди ваканцията децата се събраха в ОУ „Шпалерхоф“.

    Програмата започна с разказа „В очакване на Великден“ – една чудесна история за възкресението на Христос, разказана от училищния ръководител г-жа Дарина Тонкова. След това децата можеха да апликират яйца с копринена хартия, както и да направят специални великденски чашки за поставяне на яйца. Всички присъстващи бяха изумени от начина, по който децата се справяха със задачата. Оказа се, че те не само обичат да четат и пишат на български, но и че сред тях има страхотни таланти, майстори на художественото изкуство. След като се порадваха на работата на малчуганите, родителите с удоволствие се включиха в творческия процес. Така всички заедно усетихме вълшебството на светлия празник.

    Всичко заедно се насладиха на великденската магия, сбориха се с шарени яйца и похапнаха традиционни лакомства.

    СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

    Реклама

    Календар

    Реклама

    Последвайте ни

    Реклама

    Абонамент за бюлетин

    Реклама

    Последни публикации