8.4 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияУдари първият звънец и за децата от Българо-австрийското училище "Св.св.Кирил и Методий"

Удари първият звънец и за децата от Българо-австрийското училище „Св.св.Кирил и Методий“

-- Реклама --

С мило тържество учители и ученици откриха новата учебна година. Радващо е, че броят на децата, изучаващи български език се увеличава.

По традиция на 15 септември училищният двор побира ученици, учители и родители, за да отбележат началото на учебната година. Най-развълнувани, разбира се, са първолаците, които сега започват да откриват тайните на буквите и числата. С много цветя бяха отрупани учителите в Българо-австрийското училище „Св.св.Кирил и Методий“ на откриването на новата учебна година в залата на търговското представителство във Виена.

Г-жа Ирина Владикова, директор на училището, поздрави присъстващите и пожела на „добър час“ на всички, които са решили да изучават майчиния си език и в чужбина. Тя подчерта, че доброто владеене на родния език е предпоставка за правилното и бързо научаване на чужди езици. Тържеството бе уважено и от временно изпълняващ длъжността посланик на РБългария в Австрия г-жа Елена Шекерлетова.

По български обичай г-жа Владикова пожела на учениците да им върви по вода, а за успех в учението, всички минаха под златната шестица.

Развълнувани, децата прегърнаха и новия брой на училищното списание „Патиланци“, който е подготвен почти изцяло от учениците от 4-ти клас. Удивително зрели са есетата на Рени Тодорова от 7-ми клас и Радиян Радев от 10-ти клас на тема „България – каквато я обичам“. Не случайно те са отличени сред 248 творби, изпртаени от 18 държави за конкурса за деца и юноши от българските общности по света „Стефан Гечев“.

С ярките си  цветове впечатляват и рисунките на децата от българското училище, които също печелят награди в различни конкурси и състезания.

Екипът на списание „Българите в Австрия“ пожелава на всички ученици здрава и успешна учебна година. На добър час!

 

 

 Тази учебна година е особено специална, тъй като училището навършва 20 години! За вълненията от първия учебен ден и за работата на учителя разказва г-жа Ирина Владикова, директор на Българо-австрийското училище „Св.св.Кирил и Методий“ във Виена: „Двадесет години 15-ти септември във Виена“.

_________________________

Още по темата:

Започна учебната година и за децата от Българо-австрийско училище „Св.св.Кирил и Методий“

Награди за ученици от Българо-австрийското училище „Св.св.Кирил и Методий“, Виена

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации