17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБрой 26 на списание "Българите в Австрия" е вече при своите читатели

Брой 26 на списание „Българите в Австрия“ е вече при своите читатели

-- Реклама --

Ето че и 26 брой на списание „Българите в Австрия” вече пътува към своите читатели. Тъй като знаем, че сте нетърпеливи, ще ви разкажем накратко какво сме скрили този път между кориците. И още отсега ще ви издадем една тайна – има подарък за всички наши абонати! И нова рубрика. И още, и още…

Както винаги списанието предоставя полезна информация по финансови, икономически и правни въпроси. Ще ви запознаем със Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион, с новите лихвени проценти на Европейската централна банка, с  това как може да осъществявате стопанска дейност в Австрия като физическо лице, а за тези, които имат недвижима собственост  в България, е статията „Придобиване и загубване на право на собственост по давност”. Темата за либерализирането на пазара на труда в Австрия е особено актуална в последните седмици. От кога обаче българските граждани ще могат да работят без ограничения в алпийската държава – отговорът в брой 26.

В този брой ви представяме художника  Пламен Деянов и неговия проект „Бронзовата къща”. Ще ви срещнем и с 9-годишната студентка в курса за надарени деца в Университета по музика и изобразително изкуство Алекса Антова.

Новата ни рубрика се казва „Мнение”. Вижте какво мисли за българските медии и депутати нашият пръв гост – австрийският журналист Пол Ивон.

Пътуването из България този път ни отвежда до Деветашката пещера, а селището Фридрихсхоф е новото място на нашата карта на Австрия. Историята ни връща към 1901 година, когато един българин, обикаляйки  Европа на велосипед, не пропуска да сподели впечатленията си от Виена.

Разбира се, не сме забравили за децата, за празниците и за предстоящите събития.

В желанието си да бъдем още по-полезни и интересни, решихме да се допитаме до вас, нашите читатели,  затова какво още бихте искали да намерите на страниците на списанието. Тези, които не могат да попълнят нашата анкета в електронен вариант, могат да ни я изпратят по пощата. Вашето мнение е важно за нас и предварително ви благодарим за отделеното време!

В този брой всички наши абонати ще намерят и по един подарък –  мартеничка, изработена специално от нашия екип.

С пожелания да сте здрави, весели и засмени!

Екипът на списание „Българите в Австрия”

Ако желаете да станете наш абонат, кликнете тук

Ако искате да бъдете наш приятел във Фейсбук, кликнете тук

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации