14.4 C
Виена
понеделник, 2 октомври, 2023
spot_img
НачалоAвстрияШантаво, по-шантаво, най...

Шантаво, по-шантаво, най…

-- Реклама --

15% от българите не могат да заделят и лев за подаръци, показва проучване на НЦИОМ. Но ако липсата на пари за някои хора е достатъчно основание да не зарадват близките си, за други е страхотен мотив да си развинтят въображението.

Webcafe се довери на един от авторите си, който по Коледа харчи повече за парти, отколкото за подаръци, но винаги успява да зарадва хората около себе си. Ето част от неговата практика на алтернативен Дядо Коледа:

източник: www.webcafe.bg

Подарък за повече хора

Ако искате да зарадвате възможно най-голям брой от приятелите си, а нямате достатъчно пари, свържете се с някоя голяма (отворена за добри идеи) фирма и им кажете, че планирате да разпечатате календар със снимки на приятелите си. Ако са съгласни, да сложат логото си на календара, но за сметка на това да поемат разноските по отпечатването.

Повечето големи фирми ползват сериозни отстъпки за рекламни материали и при свежо предложение от ваша страна ще зарадвате доста хора с оригинален подарък – безплатно.

Facebook подаръци

За любимия човек можете да пипнете приложение тип „късметчета“, в което да нахвърляте пожелания към него и всяка сутрин, когато отваря facebook-а, си да си тегли по едно пожелание от вас.

Готиното е, че това приложение може да се обогатява и винаги да добавяте нови пожелания за любимия си човек. Не забравяйте, че то е само за любимия, за това в името добавете вашите си имена, за да е достъпно само за вас.

За по-възрастните ви роднини – може да им направите профил във Facebook и да потърсите техни близки от миналото. Идеята не е за редовно ползване, а да разгледате заедно снимките, да го върнете в старите и приятни мигове от миналото с тези хора.

Подарък за най-близкия приятел/ка

Ако познавате най-добрия си приятел толкова добре, че вече не може да се сетите какво да му подарите, посветете му безценен и сърдечен коментар на футболните мачове, които по празниците се очаква да гледате. Съберете се вкъщи, вземете си бира, спрете звука и коментирайте мача, така както си мислите, че той иска да го чуе. Ако срещата е с любимия му отбор – бъдете и вие силно пристрастни. Палете се, викайте и направо се сърцераздиравайте!

За най-добрата си приятелка – спрете звука на любимия й филм и действайте по същия начин, но според мен е по-оригинално да отделите време, да го изгледате предварително,  за да можете и да смените субтитрите.

Ако някой от приятелите ви е споменавал бизнес идея, която в бъдеще силно желае да осъществи, помолете няколко човека от общите ви близки да заснемете кратък клип с реклама на съответния продукт или услуга, като го направите  да изглежда все едно се е развил, и че вече е най-добрият на пазара. Освен че ще се посмеете – ще го стимулирате да го реализира.

Ако не сте обсъждали бизнес идеи, тогава може да заснемете и пресъздадете стара случка от минали преживявания, или пък да съберете същото това нещо в импровизиран комикс (само с два цвята червено:)

Подарък за шефа и колегите

Около празниците повечето фирми не е като да работят много усърдно. Предложете на всички, вместо да си тръгвате с няколко часа по-рано от работа, за същото това време да разиграете томбола с позициите на всички.

Теглите си лист с позиция и започвате да я заемате (ха-ха). Идеята е да се получи размяна, да разберете повече за работата на колегите ви, което може да ви накара да не сте толкова резки в кавгите помежду ви следващия път, та дори и да ги избегнете изцяло. Това неминуемо ще улесни работата ви и ще сте по-продуктивни – което всъщност е Подаръкът за шефа.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации