8.9 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАлександър Шпатов и неговите бележки под линия

Александър Шпатов и неговите бележки под линия

-- Реклама --

Александър Шпатов е млад и много амбизиозен писател. Той експериментира с нещо много трудно – късия разказ. И успява! Успява на кратко не само да ни разкаже една история, но и да приложи към нея географска карта и да ни обясни куп подробности под линия. При това го прави с лекота и на езика на младите хора, който за някои може да звучи на моменти дори неразбираемо. По-важното е, че той знае schortcut до морето, не се страхува от запознанства във Фейсбук и обича дъжда.

Първият сборник разкази „Бележки под линия” на Александър Шпатов излиза през 2005 година и веднага печели наградата „Южна пролет” за най-добра първа книга на годината. Вторият му сборник „Разкази под линия” се появява през 2008 година и е с номинация за наградата „Хеликон” за 2009 година. Сигурно има нещо много интригуващо в тези разкази, защото през 2010 година австрийското издателство Wieser Verlag превежда книгата на немски език.

В понеделник 6-ти декември в кафене Прюкнел Александър ще представи своята книга на австрийската публика. Да му пожелаем успех!

Book trailer: Fussnotengeschichten von Alexander Spatov
_________________________________________________________________________________________
още по темата: тук и тук

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации