25.2 C
Виена
сряда, 10 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияЮбилейно тържество по случай 65 години от основаването на БКПО „Кирил и...

  Юбилейно тържество по случай 65 години от основаването на БКПО „Кирил и Методий“ – Виена

  -- Реклама --

  На 21 октомври в сградата на Българския културен институт „Дом Витгенщайн”, Виена, бе официално честван 65-годишния юбилей на БКПО „Кирил и Методий”, с председател проф. Мими Дичева. Поканени бяха представители на българските държавни институции, членове на българската общност и дългогодишни партньори на организацията от австрийска страна. Тържеството бе съпътствано от много поздравителни адреси и благодарности, от връчването на почетен орден  „Иван Вазов” на организацията от главния секретар на ДАБЧ г-н Христо Христов и кратка, но пъстра концертна програма.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Главният секретар на ДАБЧ г-н Христо Христов връчва почетен орден  „Иван Вазов“ на проф. Мими Дичева

  БКПО „Кирил и Методий” от своя страна връчи плакет „Почетен член”  на организацията на проф. Искра Шварц, с благодарност за дългогодишната й подкрепа и работа, свързани с българското училище и проектите й в научните среди.

  Юбилеят бе повод и за издаването на книгата „Път през годините”, посветена на историята на  БКПО „Кирил и Методий” през изминалите десетилетия.

  Проф. Мими Дичева, председател на БКПО „Кирил и Методий”

   

  Честването бе под патронажа на министър Божидар Димитров, а сред официалните гости бяха зам. министъра на културата д-р Тодор Чобанов, г-жа Венета Момчева, пълномощен министър в посолство на РБългария във Виена, г-жа Кони Димитрова – директор на дирекция БОИД към ДАБЧ, г-жа Снежана Йовева-Димитрова, съветник и г-н Георги Найденов, експерт в политическия кабинет на министър Божидар Димитров, главната редакторка на сп. „Черно и бяло” г-жа Станислава Пекова.

   

  Българската културно-просветна организация „Кирил и Методий” е създадена през 1955 г. като приемник на основания през 1945 г. Български антифашистки клуб. През 1962 г. започва да излиза сп. “Новини”, който за кратко време се превръща в едно от най-авторитетните  издания на сънародниците ни в странство.

   

  Повече за историята на БКПО „Кирил и Методий” ще намерите в първия брой за 2011.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации