5.7 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияSommer 2020: През лятото Виена се превръща в сцена

Sommer 2020: През лятото Виена се превръща в сцена

-- Реклама --

Под мотото „Виена се отваря” през летните месеци в австрийската столица ще се проведат 800 представления и концерти с участието на над 2 000 артисти

снимка (c) C.Jobst/PID; Stadt Wien Marketing

Ресторанти, кафенета, музеи вече отвориха врати. Макар и с редица ограничения музикантите и певците бавно се завръщат на сцената. И все пак културният живот във Виена е далеч от ритъма, на който сме свикнали. Това лято ще липсват редица събития, станали емблематични за австрийската столица – прожекциите на оперни и балетни представления пред Виенското кметство, танцовият фестивал, откритите сцени в Квартала на музеите и др.

Но летните месеци няма да бъдат нито лишени от културни прояви, нито скучни, защото Община Виена вече е определила места за сцени на открито. Програмата все още не е уточнена в детайли, но в нея ще вземат участие над 2000 артисти, музиканти, танцьори, певци. Публиката ще може да се наслади на концерти на класическа и поп музика, танци и пърформанси, литературни четения и изложби. Децата също не са забравени и през деня ще могат да се радват на специални детски представления.


21 юни 2020 (неделя): Непознатата Виена: Виенски сецесион – разходка с екскурзовод


Събитията ще се провеждат привечер при спазване на изискванията за един метър дистанция. Седящите или правостоящи места ще са обозначени, на място ще има дезинфектанти и маски, а маркировка на земята ще помага за спазването на разстояние между зрителите. Организаторите ще контролират на място спазването на хигиенните норми.

Входът за всички събития ще бъде свободен.

снимка (c) C.Jobst/PID; Stadt Wien Marketing

 „Виена се отваря” – културно лято 2020

Новите предизвикателства раждат нови идеи и налагат гъвкав подход към непредвидените обстоятелства. Лятната културна програма на Община Виена е разработена за изключително кратко време веднага след като станаха ясни условията за провеждане на събития. „С тази програма ние се опитваме да гледаме оптимистично напред – тя е знак за оптимизъм”, каза кметът на Виена Михаел Лудвиг при официалното представяне на новата концепция . „Ние разбираме както нуждите на публиката, така и на хората, ангажирани с културна дейност, затова работим за съживяването на културния живот в града”.

Предвидено е създаването на две големи основни сцени, побиращи публика от 300 до 500 човека. Те ще бъдат разположени на Donauinsel и Laaer Berg. Сцените ще са покрити и оборудвани с професионално озвучаване и осветление. Те ще са предназначени за музикални, танцови и театрални представления.

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

Пет модуларни сцени ще бъдат разположени в различни паркове и публични пространства и ще са подходящи за представления с публика до 100 човека.

  • район: Kaiserwiese
  • район : Parkplatz Flohmarkt am Naschmarkt
  • 10 район: Helmut-Zilk-Park
  • 19.район: 12.-Februar-Platz
  • 22.район: Hannah-Arendt-Park
снимка (c) C.Jobst/PID; Stadt Wien Marketing

Три „Artist Corners” ще са предназначени за по-малки събития с 30 човека публика. В лятната програма са предвидени още два необичайни формата за представяне на изкуство – „Public moves” – танци на различни места в града, включително и под аркадите на Ратхауз и „Ein Ständchen in Ehren“ – концерти в малките дворчета, които ще могат да се наблюдават от балкона. Те са особено подходящи за домовете за възрастни хора, които са най-рисковата група, застрашена от коронавируса

Виена не може без културната си сцена, затова и прави всичко възможно, за да се погрижи както за артистите, така и за публиката.


Ето и две идеи, с които да обогатите ваканцията на децата:

Идея за ваканцията: Лятна онлайн академия „А и Б на икономиката и бизнеса” за ученици от 9 до 17 години

Летни курсове по немски език за деца от 5 до 10 години


Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

____________

Още по темата:

Виена е сред 20-те най-безопасни дестинации за туризъм през 2020

Австрия е сред 10-те най-безопасни страни в света по отношение на Covid-19

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации