8.9 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоактуалноФилмът "Възвишение" вече може да се гледа и онлайн

Филмът „Възвишение“ вече може да се гледа и онлайн

-- Реклама --

Българите в цял свят могат да гледат във високо качество филма на платформата Neterra

„Възвишение“ ще бъде достъпен като допълнителна услуга на онлайн платформата, която дава възможност зрителите за първи път да се насладят легално на качествено българско съвременно кино. Филмът ще може да бъде купен (10,99 евро) или нает (4,99 евро), независимо дали желаещите да го гледат са абонати на Neterra TV. Той ще бъде достъпен и за зрители в България.

Филмът е с изключително качество – на картината и на звука, и може да бъде гледан на различни видове устройства.

След като спечели наградата за най-добър филм в Балканския конкурс на 22-я Международен филмов фестивал „София Филм Фест”, филмът „Възвишение” бе част от официалната програма на фестивала за филми от Централна и Източна Европа Let’s SEE във Виена и имаше две официални прожекции в австрийската столица. Най-гледаният български филм за последните седем години е първият пълнометражен проект на режисьора Виктор Божинов и е базиран на едноименния роман на Милен Русков.

На границата между исторически факти и художествена измислица „Възвишение“  връща зрителите в 1872, когато Димитър Общи (Филип Аврамов) осъществява Арабаконашкия обир, а сред сподвижниците му са Гичо и Асенчо – полу-революционери, полу-разбойници, които получават задача лично да предадат писмо на Левски. Издирването на Апостола се превръща в трагикомично приключение с нюанси на „револуция“, което събира букет от цветисти възрожденски образи под лозунга „наша свобода от нас зависва“. Само пет месеца след премиерата си в България филмът е гледан от повече от 140 000 зрители.


“Възвишение” е история за българина, за неговия нрав, за това какъв е той и какво все не му достига, за да бъде такъв какъвто му се иска да бъде. “Възвишение” е многопластово заглавие, което носи в себе си няколко подтекса и всеки един от тях е верен. На мен лично най ми допада идеята за “възвисяването” над самия себе си – идеята да се надскочиш, да излезеш извън зоната на комфорта, да положиш усилие, да се вгледаш първо в себе си преди в другия – може би това му липсва на българина, за да се революционизира“, каза в специално интервю за Меланж Булгарен продуцентът Иван Дойков.


____________________

Още по темата:

Иван Дойков: “Възвишение” е история за това какъв е българинът и какво все не му достига, за да бъде такъв, какъвто му се иска да бъде

Виена: Българският филм „Възвишение” е част от официалната програма на Let’s CEE Film Festival

Романът „Възвишение“ на Милен Русков е удостоен с Европейската награда за литература

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации