6.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалотуризъмекологияВодопади, екопътеки и вкусна храна в Мугендорф

Водопади, екопътеки и вкусна храна в Мугендорф

-- Реклама --

Водопадите Мира привличат по 3 000 туристи на ден

Текст и снимки Меланж Булгарен

26 дървени моста с обща дължина от 226 м. и 8 стълби със 74 стъпала минават над водната каскада. Тя прорязва гората цели 520 метра, преодолявайки денивелация от 120 метра, разпределена на 14 нива. Осем са основните водопади, които се спускат красиво от скалите и се укротяват в долината в река Мирабах. Това са водопадите Мира – основна забележителност в красивия природен парк на община Мугендорф.

Местността е известна с многобройните туристически маршрути, уютни хижи, предлагащи вкусна храна и детски площадки. Тя отдавна се е превърнала в любимо място за еднодневни излети, а в спокойни дни през мостовете над водопадите преминават повече от 3 000 човека. Мястото е много добре организирано и предлага 11 тематични спирки,  на които може да се видят стара воденица, водохранилище, водна електроцентрала или да се получи интересна информация за флората и фауната в региона.

 

Тъй като каскадата е разположена в защитен природен парк, за влизането в него се заплаща вход от 5 евро за възрастни и 1,50 за деца. Събраните от таксите пари, както и приходите от магазинчето за сувенири, се използват за поддържане на дървените съоръжения.

Мостовете помагат не само за лесното изкачване, но и дават прекрасна възможност да се види водната красота от различен ъгъл.

Всички маршрути в региона са сравнително леки и добре обозначени.

Община Мугендорф се намира на около 60 км. от Виена. В зависимост от това от къде искате да започнете разходката, на разположение на гостите са няколко безплатни паркинга.

Повече информация как да стигнете до водопадите може да намерите ТУК

________________

Още по темата:

Дюрнщайн – сърцето на Вахау

Grüner See – вълшебното езеро на Австрия

Подарете на детето си забавна езикова ваканция през лятото

Вашият незабравим уикенд на колела – в единадесет стъпки и половина

Национален парк Донау-Ауен

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации