10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаРут Колева: Опитвам се да съм реалист с доза песимизъм, но много...

Рут Колева: Опитвам се да съм реалист с доза песимизъм, но много вярвам в доброто, кармата и мечтите

-- Реклама --

„Той е много личен и много истински за мен“, казва певицата за новия си албум Confiedence.Truth, който ще представи на 11 май във Виена

Интервю Елица Ценова

Рут,  Confiedence. Truth. е петият ти албум. Как се стигна до идеята за създаването му и защо реши да го запишеш в САЩ?

Преди по-малко от 3 години се запознах с Георги Линев, българин, който живее в САЩ и продуцира много яка музика. Той ми предложи да запишем албум заедно и така се роди идеята за Confidence. Truth. В последствие получихме уникалния шанс  да запишем в студиата на РедБул в Лос Анжелис  и наистина невероятни музиканти станаха част от този проект – двама от тях бяха номинирани за Грами през 2016 и 2017-та година. В албума участват и Софийска филхармония с аранжименти на Владимир Джамбазов, която допринася за красотата и звученето на пет от песните.

Какво означава този албум за теб?

Той е много личен и много истински за мен. В романа „Шогун” се казва, че всеки човек има 3 лица – за пред хората, за пред близките и едно истинско – за пред самия него. В този албум аз чувствам, че разкривам пред хората това трето лице. Има много тъга, много меланхолия, много носталгия в част от парчетата. Малко преди да запиша албума минах през тежък епизод в живота си. Имах клинична депресия, която промени изцяло мирогледа и чувството ми за истинност. Бе голям урок и музиката за пореден път ме спаси от много дълбока бездна.

снимка ruthkoleva.com

Всеки открива различни емоции в музиката, която слуша. Какво ти се иска да не пропуснат слушателите в Confiedence. Truth.?

Искам да чуят песента A new home. Това е първата песен, която написах за албума и е много специална за мен. Надявам се да разберат и усетят посланието, което тя носи.

Как изглежда денят ти дни преди да тръгнеш на европейското си турне?

Ужасно стресиращо, времето не ми стига за нищо, притеснена съм, вълнувам се, искам да не си забравя четката за зъби, и още куп разностилни мисли атакуват съзнанието ми. Като цяло имам много красиво усещане и огромно желание да споделя изкуството с нови слушатели.

снимка: ruthkoleva.com

Пристигаш във Виена заедно с твоите музиканти. Кажи няколко думи за тях – как се събрахте, как работите заедно?

С The Fingertones сме заедно от близо 10 години, шегуват се, че съм им пораснала пред очите, което си е чиста истина. В това турне сме в състав – Светослав Неделчев – Козмо – бас, Богомил Енчев – барабани, Стоян Джаферов – китара, Филип Александров – Fingertone – клавир.

Импровизирате ли понякога на сцената?


Винаги трябва да има място за импровизация, защото музиката и емоцията се случват на момента.


За толкова години заедно сме усетили кога идват тези моменти и им се отдаваме.

Важно ли е за теб хората да се вдъхновяват от музиката ти?

Музиката е, за да вдъхновява, така че – да, за мен това е най-важно. Няма значение дали е един човек в публиката, ако успеем да му придадем емоция, за мен това е най-великата награда. Изкуството трябва да провокира, да движи света. Това е неговата мисия.

снимка ruthkoleva.com

На един от от плакатите към албума си с големи очила. Как изглежда светът погледнат през тях?

Не гледам през розови очила на света, напротив – опитвам се да съм реалист с доза песимизъм, но много вярва в доброто, кармата и мечтите. Може би звучи конфликтно, но не е.

Защо темата за насилието над жените е важна за теб?

Това е голям проблем в България, за който за жалост, много малко се говори открито и малко се прави в посока той да бъде разрешен. Само за миналата година има три случай на убийство в следствие на домашно насилие. Заради времената на комунизма, според мен, хората са приели, че този тип проблеми трябва да „останат в семейството“, и за жалост този манталитет все още работи с пълна сила. Това е проблем, който не обхваща само една прослойка на обществото и никой не е имунизиран срещу него, дори хората живеещи зад фасадата на щастлив и успешен живот – по думите на психолози, даже това е много често срещан модел.

Посветихме песента “What you say to a girl” на тази кауза и имахме уникалното щастие в него да участват невероятната Анастасия Лютова и голямата Цветана Манева.

Какво е за теб успехът? Кога се чувстваш истински щастлива?

За мен успехът е срещата с публика, не се вълнувам от слава или награди.

Най-големият ми успех към момента е и това, че Марк Ронсън написа пред многомилионните си последователи, че съм „невероятна“ и сподели с тях моя музика. Оттогава поддържам контакт с него. Досегът до такива величия е страхотно вдъхновение.

Отчайваш ли се понякога?


Отчайвам се, разбира се, но за кратко. Научила съм се да вярвам, да се боря, да падам, ставам и продължавам напред.


Какво те вдъхновява?

Вдъхновявам се от емоции, от хора, от случки. Светът като цяло. Това турне ми действа много вдъхновяващо и вярвам, че ще роди нови идеи и музика.

Рут Колева представя новия си албум Confidence.Truth 

КОГА: 11 май (петък) от 21 ч. 

КЪДЕ: Клуб В72

Hernalser Gürtelbogen 72-73, 1080 Виена

Билети за събитието могат да бъдат намерени онлайн на   https://www.eventbrite.com/e/ruth-koleva-live-in-vienna-tickets-45168033805

На предварителна продажба в офиса на WienXtra

Адрес:  Babenbergerstraße 1, 1010 Wien.

Работно време: Пон – Пет, 14:30 – 18:30

В концертната вечер: €15 в на място в клуб B72

 

Рут Колева е  сред от най-успелите изпълнители в България за последните години. Тя има зад гърба си няколко успешни албума с хитове, пробили международни класации като „UK Soul Chart“ и влезли в плейлистите на BBC. „Огненото момиче с кадифен глас”, както често я определят в пресата, е позната и на клубната сцена във Великобритания, САЩ, Япония, Холандия. През 2015-та получава награда за най-добра джаз певица в Япония, а в България е единственият млад изпълнител с дългосрочно сътрудничество със Софийска филхармония.

Confidence. Truth излиза на българския пазар на 17 ноември 2017 г. В продукцията участват музикантите Рон Авант (Snoop Dogg, Anderson.Paak), Jameel Bruuner (The Internet), Gene Coye (Flying Lotus), Софийска филхармония. Продуцент е Георги Линев от американската група Kan Wakan.


Official Website http://ruthkoleva.com

Follow Ruth on FB http://facebook.com/ruthkolevamusic

Follow Ruth on Instagram http://instagram.com/ruthkoleva

Follow Ruth on Twitter http://twitter.com/ruthkoleva

Follow Ruth on Soundcloud http://soundcloud.com/ruthkoleva

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации