9.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЗа първи път българите в Инсбрук ще отбележат  24 май с тържество...

За първи път българите в Инсбрук ще отбележат  24 май с тържество в центъра на града

-- Реклама --

На 24 май българската общност в Тирол ще се събере в центъра на Инсбрук, за да отбележи най-българския празник – 24 май. Инициативата се зародила спонтанно в групата за народни танци, която сънародниците ни са създали изцяло на доброволни начала. Цялата  организация за събитието са поели  Кристина Вълкова и Мая Цикалова, които имат голямото желание събитието да се превърне в традиция.

Програмата ще започне с изпълнение на химна на Кирил и Методий и ще продължи с песни и стихотворения, изпълнени от децата, посещаващи часовете по майчин език с учител Мая Ленц, както и с народни танци и хора. Организаторите се надяват присъстващите също да се включат в танците и събитието да се превърне в истинско обединително тържество за българската общност в Тирол. Очаква се и танцовата група от Розенхайм (Германия) с ръководител Ани Пондева да присъства на празника.

Тържествено честване на Деня на българската просвета и култура в Инсбрук, Тирол

КОГА: 24 май, четвъртък от 19.00 до 20.00 ч

КЪДЕ: в центъра на града – непосредствено до Landestheater (Nebenplatz, който се намира от ляво на театъра, точно до парка Hofgarten, между кафе Pavilion и водната стена)

За допълнителна информация ТУК

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации