17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрия225 изби отварят врати за дегустация на вина през уикенда

225 изби отварят врати за дегустация на вина през уикенда

-- Реклама --

225 винарски изби в три региона за два дни


Да прекараш уикенда в дегустация на вино? Да посветиш слънчевите пролетни дни на обиколка из китните селца и градчета на Камптал, Кремстал и Трайзентал, опитвайки оригинални местни вина?

Точно това предлагат винопроизводителите от три най-известните винарски района в Австрия. В последния уикенд на месец април 225 изби отварят врати за ценителите на вино, които наред с класическите грюнер ветлинер и ризлинг ще могат да опитат и летни вина, сект, розе и местни специалитети.

Удоволствието два дни – събота (28.04) и неделя (29.04) от 10.00 до 18.00 ч. да се пробват различни вина струва 20 евро на човек. Те могат да се заплатят в първата посетена винарна, а получената гривна служи за вход за всички 225. Приятна подробност е, че 50 от тях ще отворят врати и на 1-и май.

Пълен списък с участниците в дегустацията и карта на региона може да намерите ТУК

Допълнителна информация за организацията на събитието и възможностите за транспорт ТУК


Река Камп, която пресича долината, дава и името на региона, в който се намира най-големият град в Австрия, произвеждащ вино – Лангенлойс. Камптал разполага с 3 907 хектара лозя и е един от най-успешните винарски райони.

2 368 хектара лозя на Кремстал са разделени на три различни зони – със скалиста  почва около река Кремщал и региона около град Кремс, камениста почва на запад в посока Вахау и льосова почва на южния бряг на река Дунав около красивия манастир Готвайг.

Със своите 815 хектара Трайзентал е най-малкият винарски регион в алпийската република. Винарите тук  се осланят на дългогодишна традиция и чудесни природни условия, а крайният резултат от тази комбинация е превъзходен грюнер ветлинер.


____________

Още по темата:

На чаша австрийско вино

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации