5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияГери Дечева представя новата си книга "Хотел Алберта"

Гери Дечева представя новата си книга „Хотел Алберта“

-- Реклама --

Актьори от театралното студио към Българската културно-просетна организация „Кирил и Методий” ще изиграят сценично разказите от книгата

„Хотел Алберта” е втората книга на писателката Гери Дечева, позната и с псевдонима си Вирджиния Блак. Първата й творба „Къщата на светулките” вече е изчерпана.

Гери Дечева дарява парите от продажбите на книгите за благотворителност в България. Досега тя е закупила над 5 000 памперса, учебни помагала и санитарни материали за нуждаещи се деца в Благоевград и Бургас.

Новото произведение на живеещата във Виена писателка ще бъде представено в Грац (5 май), Виена (12 май), Линц (30 юни) и Залцбург (1 юли).

За книгата

„Реалистична книга, колкото и фантастични да са усещанията заради невероятния езиков заряд. Стилистика, в която виденията се разтварят в музиката на ритъма – преминават едно в друго – поток на мисълта; разтворено като огледало за реалността съзнание”, пише в рецензията Стефан Кръстев. „Не е от набедените за „позитивни“ писания, в книгата има болка, много болка, има гротеска, гняв, раздразнение, несъгласие с реалността, но в съчетание всичко е обич. Книга, която не теши и не гради свят в розови облаци, а казва човешки истини”.

„Хотел Алберта” е емоционално свързана с Виена и българите тук. В нея са събрани пожелания на деца от три класа от българските училища във Виена с класен ръкводител Анета Геранлиева и в Грац с класен ръководител Десислава Опел.

Гери Дечева споделя едно от пожеланията:


„Да няма болни деца с неразрешими проблеми” (Живко, 2 В клас, българско училище във Виена).


„Изпълнете желнанието на това дете.  И тази книга, заедно с „Къщата на светулките” е една крачка. Малка, но крачка”, призовава писателката.

На представянето на „Хотел Алберта” във Виена разказите ще бъдат изиграни на сцената от актьорите от театралното студио към Българската културно-просветна организация „Кирил и Методий”.

 

Представяне на книгата на Гери Дечева (Вирджиния Блак) „Хотел Алберта”

Грац

КОГА: 5 май от 17 ч.

КЪДЕ: Lange Gasse 2, залаС 1.48

 

Виена

КОГА: 12 май от 12.30 ч.

КЪДЕ: Kühnplatz 7 1040 Виена

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации