8.4 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияСилно българско присъствие на международния филмов фестивал Let’s SEE

Силно българско присъствие на международния филмов фестивал Let’s SEE

-- Реклама --

Повече от пет филма с българско участие ще бъдат представени на тазгодишното издание на фестивала

„Възвишение”, „Посоки”, „Звярът е още жив”, „Радиограмофон”, „Чудо” са само част от филмите с българско участие, които ще можем да видим във Виена в рамките на фестивала Let’s SEE. Наред с тях в категория „Документален филм” ще видим и копродукцията между България, Полша, Словакия, Чехия и Унгария „Окупация 1968”. В програмата са и изцяло сниманите в страната ни американски филми Bullet Head с участието на Ейдриън Броуди и Антонио Бандерас  и Chuck на режисьора Филипе Фалагдо. При късометражните филми също има няколко копродукции с българско участие.

Както вече писахме, в рамките на фестивала е и радващият се на голяма популярност в България филм „Възвишение” (дните на прожекция може да намерите ТУК).

Новият филм на режисьора Стефан Командарев  и сценариста Симеон Венциславов „Посоки” е включен в категория „Игрален филм”.

Сюжетът на филма се развива в рамките на едно денонощие, в което смъртта на един, ще даде шанс за нов живот на друг, в шест софийски таксита се преплитат съдбите на хора, част от съвременната българска действителност.

Копродукцията между България, Германия и Република Македония, прави своята премиера като част от официалната селекция на Международния филмов фестивал в Кан през май, 2017 година.

Повече информация за прожекциите и закупуването на билети ТУК

На 18 април от 18.30 ч. в БКИ „Дом Витгенщайн“ ще бъде представен документалният филм на Стефан Командарев „От признателните потомци“, след което ще има среща-разговор с режисьора.

Радиограмофон” на Ружи Хасанова (сценарист и режисьор) участва в категория „Обещаващ дебют”. Филмът ще може да се гледа на български със субтитри на английски език.

Бългapия пpeз 70-тe гoдини, кoгaтo e пoд ĸoмyниcтичecкия peжим. Bcякo peлигиoзнo или мyзикaлнo зaмъpcявaнe oт Зaпaд ce cмятa зa нaциoнaлнa зaплaxa. Бaщa xoди нa пoчти 100 килoмeтpa, зa дa cтигнe дo нaй-близкия гpaд и кyпи нoвo paдиo зa cинa cи, oбceбeн oт poкeндpoлa.

Повече информация за прожекциите и закупуването на билети ТУК

Звярът е още жив” е документален филм на Весела Казакова и Мина Милева, които ще бъдат и специални гости на фестивала. Определян като необичаен филм с живописна анимация „Звярът е още жив” нищи близкото минало и търси отговор на въпроса защо социалистическата идея се е провалила.

Повече информация за прожекциите и закупуването на билети ТУК

Коопродукцията на България, Литва и Полша „Чудо” ще се състезава в категория „Обещаващ дебют”. Филмът ще може да се гледа на литовски, англисйки и руски с англисйки субтитри.

Повече информация за прожекциите и закупуването на билети ТУК

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации