17.8 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЦигуларката Албена Данаилова и актьорът Петер Симонишек заедно на сцената на Музикферайн

Цигуларката Албена Данаилова и актьорът Петер Симонишек заедно на сцената на Музикферайн

-- Реклама --
Ensenble Wien

На 8 април в Музикферайн ще имаме рядката възможност да се насладим на динамиката и великолепието на Виена от началото на 20-и век, описано чрез музика и литература. За това вълнуващо пътуване във времето ще се погрижат световно известни музиканти и актьори, които ще пренесат публиката в епохата на модернизма, на Густав Климт, Оскар Кокошка, Ото Вагнер и Зигмунд Фройд.

Музикантите от струнния квартет Ensemble Wien, част от който е и българската цигуларка Албена Данаилова, този път ще интерпретират музиката на композитори, творили във Виена в началото на 20 век. Към тях ще се присъединят Корделия Ньофер (пиано) и сопраното Чен Райс.

Бригите Карнер и Петер Симонишек
снимка Moser Albert, brigitte-karner.at

Литературните текстове ще бъдат прочетени от актьорския тандем Петер Симонишек и Бригите Карнер. Петер Симонишек е един от най-популярните и обичани австрийски артисти, който дълги години се изявява на сцената на Бургтеатър. Международна известност му носят филмите „Rubinrot” (2013) и особено „Tom Erdmann”, с който спечели приза за най-добър актьор на Европейските филмови награди и номинация за Оскар за най-добър чуждоезичен филм (2017).

Ensemble Wien
снимка ensemble-wien.at

Струнният квартет Ensemble Wien изпълнява творби на класически и съвременни композитори, отделяйки специално внимание на Моцарт, Хайдн, Шуберт и Бетовен, както и на отделни шедьоври на Ланер и членове на фамилията Щраус. Репертоарът на музикантите излиза извън оригиналните композиции и включва творби, специално аранжирани за квартета. Изключителните интерпретации на Ensemble Wien върху добре познати валсове, полки, народни танци, менуети се радват на изключително високата оценка на публиката и музикалната критика. И четиримата музиканти Албена Данаилова (цигулка), Раймунд Лиси (цигулка), Михаел Щрасер (цигулка) и Йозеф Нидерхамер (контрабас) са членове на оркестъра на Виенската филхармония.

Ensemble Wien

Simonischek • Karner • Reiss | Alma Mahlers musikalischer Salon

КОГА: 8 април (неделя) 2018 от 18.30 ч.

КЪДЕ: Brahms-Saal, Musikverein

За повече информация и билети ТУК

___________________________

Още по темата:

Албена Данаилова и Ensemble Wien с концерт в Музикферайн

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации