7.3 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияСветовен ден на поезията: Плати кафето със стих

Световен ден на поезията: Плати кафето със стих

-- Реклама --

Само на 21 март можем да се насладим на чаша ароматно кафе или чай и да платим не с пари, а със стих, написан от нас. Инициативата „Pay with a Poem” на Julius Meinl ще се проведе за пета поредна година в 1 100 кафенета в 27 държави по света точно в Световния ден на поезията. Тя има за цел да подчертае важността на емоциите в нашето ежедневие и да направи деня ни по-красив и одухотворен.

Поезията е универсалният език, който свързва хората, давайки надежда, любов и вдъхновение.

Тази година инициативата отива още една стъпка напред,  подчертавайки неразривната връзка между поезията и музиката. Всички музиканти могат да използват написаните вече стихове като вдъхновение за бъдещи песни.

Ето ТУК  можете да намерите в кои кафенета в Австрия можете да платите кафето си със стих.

А ако искате да сте подготвени за Световния ден на поезията, елате на сбирката на Българския литературен кръжок на 20 март. Стиховете и песните, които ще чуете, със сигурност ще отключат творческото Ви вдъхновение.

Всяка година на 21 март се отбелязва Световният ден на поезията. Той се провежда под инициативата на ЮНЕСКО и се отбелязва се по решение на 30-та сесия на Генералната конференция на Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО) /26 октомври – 17 ноември 1999/ в Париж, прието на 3 ноември 1999 г. „За всеки жив читател и всеки жив поет.“

Целта на този празник е да популяризира четенето, писането и публикуването на поезия по света и „да даде признание и сила на националните, регионалните и интернационалните организации за поезия“.

___________________

Още по темата:

Сбирка на българския литературен кръжок във Виена: Книгата среща музиката и приложния дизайн

Стихове от диригента – поезия от композитора и диригент Божидар Абрашев

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации