14.3 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоБизнес, закони и политикаЗаедно можем да опазим българската природа: Спасете Пирин!

Заедно можем да опазим българската природа: Спасете Пирин!

-- Реклама --

Ако не можете да участвате лично в протестите на 4-и януари, включете се в подписката на WWF

снимка forthenature.org

Първите дни от българското европредседателство изглежда ще бъдат белязани от протести. На 4 януари се предвижда в цялата страна да се проведат протестни шествия срещу решението на правителството за промени в устройствения план на Пирин. Координатор на инициативата е организацията „За да остане природа“, независима, непартийна коалиция от граждански групи и неправителствени организации, която се бори за опазване на природата в България чрез насърчаване на гражданското общество и спазване на законодателството.

Под наслов „Спасете Пирин! Спасете България“ сънародниците ни ще се противопоставят на опитите за унищожаване на природата в Националния парк и ще издигнат следните искания:

1. Отхвърляне на решението на МС от 28.12.2017г. за промяна Плана за управление на НП „Пирин“ от 2004.
2. Оставка на министър Нено Димов (за цялостно творчество, системни лъжи на обществото и имитацията на обществено обсъждане на измененията в ПУ на НП Пирин).

Във връзка с многократно представяне в медиите на невярна информация от типа „екозащитници на протест срещу втора кабинка“ от „За да остане природа в България“ заявяват, че:

1. Протестът е срещу олигарсите, пленили държавата;

2. Протестът е срещу промените в плана за управление на Национален парк „Пирин“, позволяващ застрояване на 48% от територията му;

3. Протестът е срещу пародията на обществено обсъждане, в което над 1000 становища останаха без отговор, а Нено Димов ще отговаря по Фейсбук;

4. Не сме екозащитници, а граждани, които искат да живеят в нормална държава.

В същото време тече и подписка, която всеки, който иска да се противопостави на случващото се, може да подкрепи ТУК

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации