22.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияПразнично и вкусно

Празнично и вкусно

-- Реклама --

Казват, че Коледа е вълшебен празник. Сред подаръци и топлина се наслаждаваме на удоволствието да бъдем с любимите хора и да споделяме преживяното през годината. Тези дни са свързани и с празнични трапези, отрупани с традиционни ястия.

Хубавата храна разказва истории.  Затова и с такова усърдие всяка година отново и отново приготвяме баница, баклава, печем тиква и завиваме сарми. Готвенето на някои от тези ястия отнема повече време и сякаш си припомняме, че хубавите неща стават бавно и изискват търпение. Смесваме подправките, така че да придадат най-изкусителния аромат, за да зарадваме близките си и напоим въздуха с уют. Рецептите, които използваме, често са едни и същи, но споделените спомени са различни. Разказваме ги на Бъдни вечер, на коледния обяд, на дългите мързеливи закуски, следобедните гостувания със  сладкиши и греяно вино.

Празниците са това, което хората правят от тях.

 

Всички продукти и подправки, необходими за празничните трапези, могат да бъдат намерени в Ariwa Markt  на адрес Sechshauserstr.122 в 15-и район на Виена (спирка Шьонбрун на линия U4 на метрото). Магазинът предлага и керамични съдове за готвене – гювечета, гювечи, сачове, гърнета, чинии, купи.

С екипа на магазина може да се свържете на телефони 0699193 327 86 или 01/ 941 81 90 или да пишете на електронен адрес ani_ramo@abv.bg

 

 

ПР материал

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации