5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенското метро пътува вече и до Оберла

Виенското метро пътува вече и до Оберла

-- Реклама --

В събота, 2-и септември, официално бе открито удължението на линия U1

снимка wienerlinien

„Червената” линия на виенското метро вече пътува от Леополдау до Оберла. От  Reumannplatz през новите метростанции Troststraße, Altes Landgut, Alaudagasse и Neulaa виенчани и гости на столицата вече могат да достигнат почти до края на града, където се намират красивият парк Оберла и термалните бани Therme Wien.

За 15 минути от Щефансплац до Оберла

На 2-и септември точно в 10 ч. първата мотриса официално потегли по новия маршрут. На откриването присъстваха кметът Михаел Хойпъл, Рената Браунер, отговаряща за финансите и транспорта, представителката на партията на Зелените Мария Василаку и други официални гости.

Новият маршрут прави възможно предвижването от Оберлаа до Щефансдом само за 15 минути. Това е голямо облекчение за близо 21 000-те живущи в региона, тъй като досега отсечката между Ройманплац и Оберла се покриваше от трамвай 67. Удължението от 4,6 км на линията струва 600 мл. евро, а работата отнене близо пет години. Сега U1 е с обща дължина от 19,2 км, което я прави най-дългата линия на метрото.

Фаворитен става платена зона за паркиране

От 4-и септември жителите на 10-и район (Фаворитен) на Виена ще имат и друга „придобивка”. Фаворитен вече ще бъде платена зона за паркиране. Желаещите да оставят колата си там между 9 и 19 часа в работни дни вече ще трябва да заплащат за това (1 час струва 2,10 евро). Живеещите в района могат да си заплатят годишна такса (Parkpickerl) в размер на 90 евро. Очаква се, че с новата мярка в региона ще се намали броят на автомобилите, ще се освободят повече места за паркиране и ще се постигне подобряване на качеството на въздуха.

Все още безплатни за паркиране са 11, 13, 19, 20, 21, 22 и 23 райони.

Повече информация за паркирането във Виена може да намерите ТУК

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации