17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоактуалноНепознатата Виена: Разходка с екскурзовод из Карлсплац и Шварценбергплац

Непознатата Виена: Разходка с екскурзовод из Карлсплац и Шварценбергплац

-- Реклама --

Събраните от разходката средства ще бъдат дарени в подкрепа на новата българска църква във Виена

Най-голямата виенска барокова църква „Св.Карл”, прочутите две станции на градската железница, проектирани от бащата на виенския сецесион Ото Вагнер, сградата на Музикферайн, от чиято „Златна зала“ всяка година прозвучава Новогодишният концерт на Виенската филхармония,  френското посолство, паметникът на Незнайния войн и „цветният“ фонтан пред него, паметникът на фелдмаршал Шварценберг … Това са само част от забележителностите, събрани около два от най-известните площади във Виена – Карлсплац и Шварценбергплац.

В тях се оглежда част от австрийската история – от бароковата епоха на Карл VI през златния век на сецесиона до годините след края на Втората световна война.

Сградата на френското посолство на Шварценбергплац

Ако искате да се потопите в миналото и да научите повече за архитектурата и историята на величествените сгради и паметници, елате с нас на 7 май 2017 г. Екскурзоводката Диана Пиперова отново ще ни разкрие интересни факти от близкото и по- далечно минало и ще ни помогне да „видим” повече детайли и фрагменти по фасадите на църквата „Св.Карл”и Музикферайн, както и да открием отново човешките истории, които се крият зад стените на прочутите сгради.

Паметникът на Незнайния воин и фонтанът пред него на Шварценбергплац

Дарение в полза на новата българска църква във Виена

Приятели, сигурно мнозина от Вас знаят, че от строежът на новата българска църква на Dunklergasse 21 в 12 район на Виена е към своя край и ще бъде официално открита през юни 2017 г. Мнозина българи помагат с доброволен труд и средства за успешното приключване на строителните работи.

Екипът на блога на българите в Австрия Меланж Булгарен също има желание да допринесе за окончателното завършване на храма и затова всички събрани от разходката средства ще бъдат дарени на настоятелството на българската църква „Св.Иван Рилски” във Виена. Надяваме се, че много наши приятели ще припознаят в нашата инициатива възможност лично да дадат своята скромна лепта за превръщането на новата църква в красив и достоен храм на християнската вяра. За да може повече хора да се присъединят към нас в неделния ден, предлагаме два начални часа на разходката – 11.00 ч. и 14.30 ч. Тя е с продължителност около час и половина.

КОГА: 7 май (неделя) 2017 г. от 11.00 и 14.30 ч.

КЪДЕ: Среща пред църквата „Св.Карл” (Карлскирхе)

И двете разходки на 7 май са с изцяло благотворителна цел и всеки може да остави толкова средства, колкото намери за добре. Събраните пари ще бъдат дарени на настоятелството на българската църква „Св.Иван Рилски”.

Предварително записване на адрес diana.piperova@gmx.net е препоръчително.

Разходката ще се проведе само при хубаво време.

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации