18.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияНепознатата Виена: Разходка с екскурзовод из Императорските апартаменти в Хофбург

Непознатата Виена: Разходка с екскурзовод из Императорските апартаменти в Хофбург

-- Реклама --

Елате с нас, за да се запозанаем отблизо с частния живот на най-известната императорска двойка – Франц Йозеф и красивата му съпруга Сиси

Макар че прекарвала много време извън Виена, а дори и извън тогавашната Австро-унгарска империя, императрица Елизабет е успяла да остави своя отпечатък върху дворцовия живот. Тя е отдавала голямо значение на красотата си и полагала специални грижи, за да я запази. Какво точно е правела, за да поддържа талията си тънка, можем да видим в личния й гимнастически салон.  Банята,  спалнята, салоните за закуска и приеми  разказват за вкуса и личните предпочитания на известната със своята екстравагантност  Сиси. Самият император Франц Йозеф е бил отдаден на държавни дела и прекарвал повече време в работния си кабинет.

Предлагаме Ви заедно да разгледаме 19-те помещения в императорските апартаменти – великолепни салони и стаи с мебелировка от онова време, за да научим повече за  ежедневието в двореца в края на 19-и век и за съдбата на известните му обитатели.

Какво и как се е случвало в двореца, кои са най-интересните помещения и каква история се крие в тях, какво е останало от живота на една от най-интересните жени на Европа на 19-ти век отново ще ни разкаже лицензираната екскурзоводка Диана Пиперова. Запазете си неделния следобед на 2-и април, за да разгледаме заедно императорските апартаменти в Хофбург и да се потопим в света на едни от най-емблематичните фигури за Виена – император Франц Йосиф и Елизабет (Сиси).

Непознатата Виена: Разходка с екскурзовод из Императорските апартаменти в Хофбург

Ще се срещнем пред паметника на Франц I

КОГА: 2 април (неделя) 2017 г. от 14.30 ч.

КЪДЕ: Среща пред паметника на импертор Франц във вътрешния двор ( пред кафе „Хофбург”)

Цена: Цената на беседата е 8 евро, които се заплащат на място. За студенти – 5 евро. За деца и ученици – безплатно. За по-голямо удобство осигуряваме слушалки – по 2 евро.

Входът за Императорските апартаменти е 13,90 евро, които се заплащат допълнително (за студенти до 25 години ( с международна студентска карта) – 12,90 евро, за деца от 6 до 18 години – 8,20 евро).

Разходката е с продължителност около 1 час и 40 минути.

В цената на билета е включено освен посещение на Императорските апартаменти и Музея на Сиси, също и на Сребърната колекция. След беседата на нашия екскурзовод, желаещите могат свободно да я разгледат.

За да се движим удобно и комфортно из музея, групата ще бъде ограничена до 40 човека. При наличие на по-голям интерес, с удоволствие ще обявим и втора дата.

Предварително записване на адрес diana.piperova@gmx.net или на телефон 0650 5311792  е задължително.

Бележка: Групата за 2 април (неделя) 2017 е попълнена. При наличие на още интерес, ще обявим втора дата за разходка по същия маршрут.

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации