7.3 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияНабират се кандидатури за членове на секционните комисии в Австрия за изборите...

Набират се кандидатури за членове на секционните комисии в Австрия за изборите на 26 март 2017

-- Реклама --

prezidenstki-izboriВъв връзка с предстоящите на 26 март 2017 г. парламентарни избори, Посолството на Република България във Виена набира кандидатури на български граждани за членове на Секционни избирателни комисии от градовете Виена, Линц, Грац, Залцбург, Инсбрук и Брегенц. Кандидатурите ще бъдат предложени на Централната избирателна комисия, която със свое решение ще определи съставите на СИК.

Ангажиментът на член на СИК се отнася от 25.3.2017 г. (събота) следобед до 26.3.2017 г. (неделя) от 07,00 ч. до 24,00 ч. или до приключване на работата на СИК.

До 15.3.2017 г. желаещите могат да изпратят кандидатурите си по електронна поща на българското посолство на адрес politic4@embassybulgaria.at със следните данни:

– трите имена на кандидата за член на СИК;

– Единен граждански номер на кандидата за член на СИК;

– образование (основно/средно/специално/висше);

– специалност;

– предходен опит в избори;

– номер на телефон (за предпочитане мобилен);

– E-mail

От ЦИК вече съобщиха, че българите в чужбина вече могат да подават заявления за изборите. Засега обаче това може да става само на хартия – в посолството или по пощата. Онлайн заявленията все още не са достъпни.

Заявленията за гласуване са изключително важни, защото те пестят време, комисията попълва по-малко данни и така не се образуват големи опашки в секциите. От ЦИК се надяват до дни услугата за електронно подаване на заявления да бъде достъпна. Броят на тези заявления е свързан и с броя на секциите, които ще бъдат разкрити в чужбина, така че колкото по-бързо електронните заявки бъдат достъпни за хората, толкова по-рано те ще знаят къде ще гласуват.

Заявлението за гласуване извън страната може да намерите на страницата на Централната избирателна комисия. То не е задължително, но всеки наш сънародник, който живее или в деня на вота е в чужбина, може предварително да го подаде. В изборния ден името му вече ще фигурира в списъците, няма да се налага ръчно да бъде вписвано и да се губи време. Поне 60 заявления от един район или квартал са необходими за създаването на изборна секция.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации