5.2 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЗа пета поредна година децата от българско училище "Никола Вапцаров" в Грац...

За пета поредна година децата от българско училище „Никола Вапцаров“ в Грац отпразнуваха заедно Коледа

-- Реклама --

graz2016

Текст: Елизабет Спасова

Българско училище „Никола Й. Вапцаров“ в Грац навърши 5 години. С напредване на времето образованието по български език и литература, истрия и фолклор става все по-задълбочено, а децата от България , все по-сплотени! Това си личи по аплодисментите, които те получават на всяко тържество.

graz2016-1По случай настъпването на коледните и новогодишните празници малчуганите представиха етюд по приказката „Сливи за смет”, много песнички, народни и модерни танци. За развълнуваните родители бе удоволствие да слушат как децата, които посещават уроци по гъдулка, вече свирят популярни фолклорни песни. Празникът не мина без изненади. Най-голямата от тях бе стартът на коледен конкурс за писане. По големите ученици, които вече пишат и четат добре, представиха тазгодишните си творения свързани с Рождество Христово и Нова година. Кулминацията на официалната програма, както обикновено, бе хорото на майките.

И точно, когато всички останаха с впечатление, че тържеството приключва, пристигнаха двама симпатични пратеници на Дядо Коледа.Те зарадваха децата с награди за усърдното учене и за това, че не забравят езика ни и България.

graz2016-2

След зимната ваканция учебните занятия продължават, благодарение на желанието на родители и деца за съхрание на българския дух и култура и разбира се благодарение на всеотдайността на на учителките, които отделят всяка своя събота за грижа за бъдещетото на България!

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации