17.8 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияБългарско приложно изкуство на коледния базар в замъка Ламберг

Българско приложно изкуство на коледния базар в замъка Ламберг

-- Реклама --

Красиви кожени изделия, изработени от български майстори, радват посетителите на коледния базар в замъка Ламберг

steyr

За 27-и път тази година замъкът Ламберг в Щейер, Горна Австрия, се превърна в изложение на художествените занаяти и изкуствата. В красивите зали са разположени щандове на художници и майстори на ръчно изработени предмети, които привличат многобройни посетители, търсещи оригинален коледен подарък.

снимка сем.Фотеви
снимка сем.Фотеви

Сред красивите произведения от порцелан, дърво, текстил, оригинални бижута и дизайнерски шапки, погледът се спира и върху кожените творения на едно българско артистично семейство – Гичка и Ангел Фотеви и тяхната дъщеря Миглена Георгиева. В своите произведения от естествена кожа варненци съчетават българския национален фолклор и новаторски идеи в областта на модерното изкуство.

снимка сем. Фотеви
снимка сем. Фотеви

На коледния пазар те представят пана и скулптури, колани и дамски аксесоари, ръчно изработени чанти и албуми уникати. „Абстрактните форми, стилизираните елементи от българския национален фолклор – слънце, птици, цветя носят позитивния заряд на фолклорната магия. Основното послание на нашето изкуство е “Слънце, светлина, песен”, споделят творците. Семейство Фотеви се радва на интереса на австрийците, посещаващи базара, и очакват през следващите дни и много сънародници да открият не само красотата на българското приложно изкуство, но и романтиката на целия регион.

Българският щанд на коледния базар в замъка Ламберг в Щайер може да бъде посетен на 8, 10 и 11 декември, както и на 17 и 18 декември 2016 от 10 до 18 ч.

Адрес: 

Steyr

Blumauergasse 6

Schloss Lamberg, Kunsthandwerksmarkt

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации