7.7 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияКоледният базар пред виенското кметство грейва с нова украса

Коледният базар пред виенското кметство грейва с нова украса

-- Реклама --
снимка wienerweihnachtstraum.at
снимка wienerweihnachtstraum.at

Дойде време и за сезона на коледните базари. Пищни, ароматни и носталгични и романтични те са част от празничното настроение около Коледа и всяка година привличат милиони туристи в австрийската столица. Най-големият базар – този пред Ратхауз – ще отвори врати на 11 ноември (петък). След 30 успешни години от градската управа са решили да направят промени в цялостната му концепция и облик. Вместо добре познатото ни име „Adventzauber”, той вече ще се казва „Weinachtstraum” (Коледна мечта).

Ледена пързалка още през ноември

Новост е голямата 4 500 кв.м ледена площадка, която ще даде възможност на любителите на зимни кънки да започнат сезона значително по-рано. Всеки ден от 10 до 21 ч. под звуците на музика те ще могат да се наслаждават на любимия си спорт, а за начинаещите кънкьори е предвидена отделна напълно безплатна площадка. Отделено е място и за гардероби, където желаещите ще могат да наемат кънки и каски.

Малките гости ще могат да се разходят из приказния свят, създаден специално за тях из алеите на парка и в голямата зала вътре в кмеството. За тях са предвидени множество изненади и забваления – могат да се повозят на влакче, да се порадват на коледния венец, да украсяват традиционните меденки или да предадат списъка с коледни желания на Кристкинд.

Украсата на базара тази година ще бъде съвсем различна от познатата ни досега, разкриват от кметството. Декорацията ще бъде по-скоро носталгична и ще ни връща към спомените от детството. Ароматът на карамелизирани бадеми и греяно вино обаче ще ни припомня познатия празничен дух на традиционните коледни базари. 151 къщички ще предлагат вкусотии, напитки и различни видове сувенири и подаръци.

снимка wienerweihnachtstraum.at
снимка wienerweihnachtstraum.at

Елхата

weinachtstraumВсяка година елхата, заемаща централно място на базара пред кметството, е подарък от някоя от деветте провинции и символизира връзката им със столицата. Тази година 27-метровият 130-годишен смърч идва от областта Шнееберг/Ракс до Виена. Светлините ще бъдат тържествено запалени на 12 ноември (събота) в 17.30 ч. от кмета на столицата Михаел Хойпъл.

 

Коледният базар пред кметството на Виена ще бъде отворен всеки ден от 11 ноември до 26 декември 2016 г.

От неделя до четвъртък от 10.00 до 21.30 ч.

Петък и събота от 10.00 до 22.00 ч.

За повече информация ТУК

________________

Още по темата:

Историята на коледните базари във Виена

Време е за пунш и захаросани бадеми!

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации