8.4 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаНепознатата Виена: Разходка с екскурзовод из Виенската държавна опера

Непознатата Виена: Разходка с екскурзовод из Виенската държавна опера

-- Реклама --

Елате с нас, за да разкрием тайните и българските връзки на първата публична сграда на Ринга

 

Виена е град на музиката, а Виенската опера отдавна се е превърнала в един от символите на австрийската столица. Харесвана и критикувана, разрушавана и възстановявана, тя продължава да привлича вниманието и интереса на ценителите на оперното изкуство и почитателите на историята.

Предлагаме Ви да надникнем заедно в нейните дебри, да се разходим из заплетените й коридори и скрити кътчета, да подишаме праха й, да усетим атмосферата й. Когато се разделим, ще знаете много факти, цифри и някои малки тайни, като например какво общо имат войниците с отоплението, кой американски град красят конете-пегаси от фасадата, къде императорът си е пиел чая по време на представление, къде интервюират президента преди откриването на бала и много други – значими или просто любопитни подробности. Ще научим още и с кои моменти от българската история е свързана красивата сграда и кои големи български имена са се изявявали и продължават да жънат успехи на тази престижна сцена. Ще направим обиколка и отвън, за да разкрием детайли и елементи от фасадата, които едва ли сме забелязали досега.

Из богатата и интересна история на музикалната институция отново ще ни преведе нашата обаятелна екскурзоводка Диана Пиперова.

На 27 ноември (неделя) 2016 г. в 13.30 ч ще се срещнем пред входа на Операта, от който се влиза в сградата. Ще ни познаете по плаката с надпис „Непознатата Виенска опера”. Според разписанието за организирани турове, можем да влезем в 13.40 ч. Разходката из вътрешните помещения трае около 50 минути. Останалото време ще посветим на външната архитектура на знаменитата сграда.

Входът в ляво на сградата, пред който ще се срещнем

И така.

Непознатата Виена: Виенската държавна опера” – обиколка отвън и отвътре с беседа на български език от професионален екскурзовод.

Кога: 27 ноември 2016 г. от 13.30 до 15 ч.

Къде: Виенската опера, входът за туристически турове (от лявата страна на сградата), Opernring 2

Цена: Цената на беседата е 8 евро, които се заплащат на място. За студенти – 5 евро. За деца и ученици – безплатно. За по-голямо удобство осигуряваме слушалки – по 2 евро.

Входът за Операта е 7,50 евро, които се заплащат допълнително (за пенсионери над 65 години – 6 евро, за деца от 6 до 14 години – 3,50 евро).

За да се движим удобно и комфортно из сградата на Операта, групата ще бъде ограничена до 40 човека. При наличие на по-голям интерес, с удоволствие ще обявим и втора дата.

Предварително записване на адрес diana.piperova@gmx.net  е препоръчително.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации