5.7 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияПредстои сбирка на Българския литертурен кръжок във Виена

Предстои сбирка на Българския литертурен кръжок във Виена

-- Реклама --

След летния отдих българския литературен кръжок във Виена продължава своите сбирки

literaturaАко обичате литературата, пишете или искате да чуете нови автори и да срещнете приятели със сходни интереси, заповядайте на поредната сбирка на литературния кръжок. Този път място на творческата срещата е БКИ“Дом Витгенщайн“.

Ще имаме възможност да се запознаем с две много различни, но и много интересни книги, свързани с Виена.

Perlite_CoverСоня Тодорова ще представи новия си роман „Перлите на Ади Ландау„, издателска къща „Колибри“, София, 2016.

Соня Тодорова е преводач и автор на свободна практика. Завършила е Университета по архитектура, строителство и геодезия в София и има докторска степен по висша геодезия на Техническия университет във Виена. Дебютната ѝ книга е „Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София“, който тя представи на сбирката на Българския литературен кръжок на 26. ноември 2015 г.

„Перлите на Ади Ландау“ е нейния първи роман и бе номиниран за наградите на литературен клуб „Перото“ в категория „Дебютен роман“.

Cover april_bg-page-001Димитър Драндийски ще представи новата си книга „Априлското въстание 1876 в пресата на Австро-Унгария“, издателска къща „Гутенберг“, София, 2016.

Димитър Драндийски е роден в гр. Оряхово, завършва Института по библиотекознание и архивистика след което работи като методист по библиотечно дело. От 1968 година живее и работи във Виена, следва славистика, по-късно и медицина във Виенския университет.

Участва активно в дейността на Българската културно-просветна организация „Кирил и Методий“ и е дългогодишен член на нейното ръководство. През свободното си време издирва и събира из австрийските архиви материали и документи за историята на България. През 1996 г. излиза книгата му „Априлското въстание 1876 в пресата на Австро-Унгария“. През 2015 г.е публикувана книгата му „Виена и българите„. Сега предлага подробно и допълнено издание на книгата си за отражението на Априлското въстание в пресата на Австро-Унгария.

По традиция, както винаги до сега на всички срещи, който има нещо написано и има настроение, желание и възможност да го представи, може да го направи и спонтанно и без предварителна заявка.

Сбирка на Българския литературен кръжок – Виена, 

КОГА: 27. септември 2016, вторник, от 19:00 ч.

КЪДЕ: БКИ „Дом Витгенщайн“,

Parkgasse 18, 1030 Wien

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации