18.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоOбразование„Ела и порасни с нас“ е темата на 9-тото издание на „Кариера...

„Ела и порасни с нас“ е темата на 9-тото издание на „Кариера в България. Защо не?“

-- Реклама --

Tемата за професионалния растеж и развитие в България е основен акцент в конферентната част на форум „Кариера в България. Защо не?”

4KBG-2016-Ad-1200x630Над 80 топ работодатели и над 1 200 кандидати с опит в чужбина ще се срещнат на 9 септември за девета поредна година в Интер Експо Център София, за да потърсят допирните точки и възможностите за работа и професионална кариера в България. В момента тече безплатната регистрация за всички българи с опит и/или образование в чужбина, които искат да научат повече за възможностите за работа в родината. Събитието за 5-та поредна година е под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев и с подкрепата на Държавна агенция за българите в чужбина.

Целта на семинарната програма, която ще се провежда паралелно с кариерното изложение в България, е да създаде платформа за споделяне на идеи, умения, опит и контакти и да покаже мотивиращи истории на хора, реализирали се успешно в България.  С подкрепата на Streamer.BG тя ще бъде излъчвана на живо на сайта на инициативата.

Форумът ще бъда открит от големия български актьор, драматург и режисьор Камен Донев.

Първата панелна дискусия от семинара е на тема „От Там до Тук – продължаващ професионален път в България“. Лекторите Любомир Божилов (Software Group BG), Едоардо Пениче (Ingram Micro Inc.) и Мирослава Симова (Перно Рикар България) ще споделят как успешно пренасят международната си кариера в България.

Румяна Тренчева (SAP), Стефан Цанев (MentorMate) и Филип Генов (Уникредит Булбанк) ще разкажат във втората лекция „Растем, докато се учим. Учим, докато растем“ за динамиката на бизнес средата в България и възможностите за развитие в България.

Специални фирмени презентации по време на семинарната програма ще имат GemSeek, Codix Bulgaria, Melexis и KPMG.

Третият панел „Кой има време за свободно време?“ с модератор Вергиния Къшева (консултант) и лектори Димитър Петров („Златната ябълка“), Кирил Петков (Proviotic) и Христо Христов (Netinfo) ще покаже защо е толкова важен и как се постига балансът между работа и свободно време в заетото ежедневие на мениджъра и предприемача.

Следва специална работилница от консултантите на Bright Point, които ще демонстирират на сцената най-честите грешки при интервю за работа и как да ги избегнем, за да се справим блястящо.

В четвъртата лекция „По пътя на успеха – провали и победи“ журналистът Георги Тошев (bTV) и Борис Христов (365lab) ще ни разкажат за вълнуващите си проекти и научените уроци по пътя на успеха.

lektori

Семинарната програма ще завърши с дискусия „Да работиш по призвание, не по образование“. За мечтите, опита и предопределената си мисия – своите вълнуващи лични истории ще предадат от първо лице Спас Крушков (Ubisoft Sofia), Йоана Велева (+това) и Георги Камов (консултант, автор).

Събитието ще представи и “Кафе на секторите”, в което са поканени водещи експерти oт различни сектори, които по време на обедната почивка в неформалната среда на нетуъркинг зоната ще споделят своя опит и съвети за развитие в определени сектори. Сферите са „Предприемачество“, ИТ, „Маркетинг и реклама“, НПО, „Наука и иновации“, „Инженерство“, „Образование“, „Изкуство“, „Архитектура“, „Финанси и право“.

В  нетуъркинг зоната  участниците ще могат да се възползват и от допълнителни услуги, за да развият своята кариера като безплатни кариерни консултации от AIMS Human Capital, проверка на автобиография от Adecco Bulgaria, професионална снимка за CV от Bright Point и как да подобрите на LinkedIn профил от Karieri.BG.

Всички гости на форума са добре дошли и на партито от 20 часа в клуб „Алкохол“, с което ще отпразнуваме успешния завършек на „Кариера в България. Защо не?“.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации