10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияПърви фестивал на сладоледа във Виена

Първи фестивал на сладоледа във Виена

-- Реклама --

На площ от 35 000 кв.м. ще се предлагат сладоледови специалитети от цял свят

Ice-Cream-Festival-Vienna-702x315

Ако сте любители на сладоледените изкушения, този уикенд непременно минете през Бурггартен в центъра на австрийската столица. На площ от 35 декара 14 производители от Австрия и Германия ще предлагат най-разнообразни видове сладолед. Това ще се случи в рамките на Първия фестивал на сладоледа във Виена, който ще проведе на 6 и 7 август. Организаторите са помислили и за много други кулинарни изненади и на феста няма да липсват по-пикантни ястия, а и ледени питиета ще има.

Идеята за провеждането на феста идва от САЩ и се радва на популярност по цял свят, а тази година най-после и Виена се включва в проекта. До момента във фейсбук има 10 000 потвърждения за участие, а 46 000 са заявили интерес към проявата. Заедно с традиционния шоколадов, ванилов и ягодов сладолед ще има и сладоледи за вегани, без лактоза и за диабетици.

Liegewiese im Burggarten (1., Bezirk)
Liegewiese im Burggarten

Мястото за провеждане на фестивала е избрано специално заради удобното местоположение, връзките му с обществения транспорт и заради естествената прохлада под дърветата в парка. Прогнозата за времето е изключително благоприятна за ядене на сладолед и няма да се наложи да се отлага фестивалът. А освен това във Виена има още 159 кафенета със сладолед, които отварят врати само в летния сезон, и празнуват цяло лято феста на сладоледа.

По материали на EuroComm PR

_____________

Още по темата:

Сладолед: В Австрия предпочитат ванилия и стратачела

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации