6.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеУчениците от българското училище "Св.св.Кирил и Методий" във Виена отбелязаха патронния си...

Учениците от българското училище „Св.св.Кирил и Методий“ във Виена отбелязаха патронния си празник

-- Реклама --

Със стихове, песни и танци учениците от българското училище „Св.св.Кирил и Методий“ във Виена отбелязаха най-светлия българския празник – 24 май. В слънчевия неделен ден, макар и няколко дни преди официалната дата на празника на българската просвета и култура, те се събраха в театралната зала на БКИ“Дом Витгенщайн“, за да покажат какво са научили през учебната година и зарадват родители и учители със своите знания и умения. С много вдъхновение и старание малчуганите рецитираха стихотворения за буквите, пяха песни, посветени на училището и книгите и играха български народни танци. Тази година празничната програма беше под надслов „Заедно успяваме“.

Героите на пиесата „Червената шапчица“ спечелиха сърцата на публиката и заслужиха бурните аплодисменти. С трудната задача да въведе децата в света на театъра бе натоварена Лина Гладийска

Особено емоционална бе раздялата с абитуриентите, които след 11 години напускат българското училище и поемат своя път в живота.

Гости на тържеството бяха Н.Пр. посланик Елена Шекерлетова и директорът на БКИ“Дом Витгенщайн“ Румяна Конева, които поздравиха ученици и учители със светлия празник.

На 24 май по традиция в БКИ „Дом Витгенщайн“ българската общност в Австрия ще отбележи Деня на българската просвета и култура с празничен концерт.

снимки Павлина Рашкова

________________

Още по темата:

Нашите учители: Българо-австрийско училище „Св.св.Кирил и Методий

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации