14.3 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияСбирка на българския литературен клуб във Виена

Сбирка на българския литературен клуб във Виена

-- Реклама --

Приятелите на литературата във Виена ще се съберат за втори път

literaturaСлед като бе официално учреден на 26 ноември 2015 г., българският литературен кръжок във Виена вече се готви отново да събере своите членове. Този път във фокуса на вниманието ще бъдат авторките Иванка Краева, Женя Живкова и Лили Мирева.

Втората сбирка на приятелите на литературата ще се проведе на 23-и февруари 2016 (вторник) от 19:00 в БКИ „Дом Витгенщайн“. Всеки четящ и уважаващ писаното слово сънародник е добре дошъл на сбирките.

korica_kniga2 (386 x 600)Иванка Краева е родена и израснала в град Бургас. Завършва Великотърновския университет Св. св. „ Кирил и Методий” с магистратура „Медия и реклама”.  От няколко години   публикува  разкази и стихове в сайта за художествена литература  „ Хулите”.  През 2013 година издателство  „Изида” издава книгата ѝ  „ Къде изчезна зимата” с редактор Маргарита Петкова. Книгата е написана за малки и големи. Главните герои в нея са буквите от цялата азбука.  Всяка от тях е представена със свой характер. В историята всички букви вземат участие и пътешестват до пустинята Сахара за да търсят зимата и да я върнат обратно.  През 2015 година стихотворението „Силуетите на кравите” е номинирано в Националния конкурс за поезия  „ В полите на Витоша” и е публикувано в същия алманах. В момента работи и живее във Виена.


Женя Живкова-Стайковa
е от град Варна.  Авторка е на книжките „Празникът на мама“, „Горска надпревара“, „Пътник без билет“, „Кой ще бъде победител“, „Най-верните приятели“, „Крадец в гората“, а скоро ще излезе и новата ѝ книжка „Фокусник в гората“. Всички книжки без „Празникът на мама“ са на издателство „Златното пате.“
Авторка е на текстовете на детски песнички, от които най-известната е „Смело зайче“, музика Хайгашот Агасян.
Има редица награди от национални конкурси, от които по-известните са конкурса за детска поезия ‘Стоян Дринов’ в Панагюрище, втора награда за стихотворението „Приказка за пингвинчето“ и конкурс „Състояние на полет, град Сопот“, първа награда за стихотворението „Някой ден“.

Лили Мирева е родена в София преди малко повече от тридесет години, следва медицина и биология във Виенския университет. Голямата ѝ страст са сценичните костюми и литературата. Тя самата твърди,че пише за неща за които няма смисъл и време да се говори…

Всеки, който има нещо написано и има настроение, желание и възможност да го представи да не се двоуми, а със или без предварителна заявка да го прочете!

Кога: 23 февруари 2016 от 19 ч.

Къде: БКИ „Дом Витгенщайн“ Parkgasse 18, 1030

На 26-ти ноември 2015 г. в БКИ“Дом Витгенщайн“ във Виена беше основан литературен кръжок. Инициатор на учредяването е Културно-просветното дружество “Кирил и Методий” – Виена. Литературният кръжок събира любители на българската литература и език и предлага възможност за вдъхновяващи срещи, обсъждане на идеи и нови творби. На първата сбирка журналистката и преводач Жанина Драгостинова представи книгата на Соня Тодорова Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София“

______________

Още по темата:

Новооснован литературен кръжок събира почитатели на литературата във Виена

Виена: Създава се литературен клуб

Соня Тодорова: Писането на роден език е чудесен активен начин за преодоляване на носталгията

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации