10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоактуалноТежка катастрофа в Австрия отне живота на главния треньор на българския национален...

Тежка катастрофа в Австрия отне живота на главния треньор на българския национален отбор по ски

-- Реклама --

Главният треньор на националния отбор на България по ски-алпийски дисциплини Драго Грубелник е починал след катастрофа в австрийския курорт Зьолден. Пострадали са помощник треньорът Димитър Христов и състезателят Алберт Попов

Screen Shot 2015-11-18 at 12.05.28
Мястото на катастрофата, снимка: zeitungsfoto.at

Във вторник сутринта, малко преди 11 часа местно време по пътя за австрисйкия курорт Зьолден, при опит за изпреварване на завой Грубелник загубва контрол върху автомобила и машината се разбива в дълбоко около 270 метра крайпътно дере. 39-годишният треньор от словенски произход е издъхнал малко след инцидента в баварската болница в Мурнау. Пострадали при пътното произшествие са още помощник треньорът Димитър Христов и състезателят Алберт Попов. Христов е транспортиран в болницата в Мурнау, а Попов е настанен в университетската болница в Инсбрук.

Драго Грубелник беше специалист в техничните дисциплини, имаше три участия на Олимпийски игри в периода 1998-2006. Най-доброто му класиране за Световната купа беше трето място през 2000 година на слалома във Венген. Той имаше и една победа за Европейската купа през 1999 година в Аделбоден (Швейцария). Словенецът прекрати състезателната си кариера през 2007 година, от 2013 година беше главен треньор на българския национален отбор по ски-алпийски дисциплини.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации