10.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img

Кецове

-- Реклама --

Един залив, шестима младежи и надеждата, че бягството е път към свободата.

Screen Shot 2015-10-13 at 10.21.04„Кецове“ е български игрален филм от 2011 година на режисьорите Иван Владимиров и Валери Йорданов, по сценарий на Валери Йорданов. Оператор е Рали Ралчев.

В началото на лятото шестима младeжи бягат от своите провали – в семейството, в любовта, с парите, с амбициите, в срещите с различните от тях. Бягат от агресията на града, който „различните“ са превзели. Всеки от младежите по свой път бяга на Изток от Ада… Към най-далечната от града възможна точка. Бягат към морския бряг и към свободата си. Един девствен залив ги събира, сближава и преоткрива за тях надеждата. Но дали бягството от агресията и града е възможно?

Участват: Иван Бърнев, Валери Йорданов, Васил Драганов, Ина Николова, Иво Аръков и Филип Аврамов, който с тази роля и „№1“ получи наградата за най-добър актьор на фестивала на българския игрален филм „Златна роза 2011“ във Варна. Премиерата му бе на Московския международен фестивал, след което бе показан на кинофорумите в Карлови Вари, Манхайм и Маракеш. През 2012 г. получи наградата на Българската филмова академия в категория „Филмова музика“.

Награди и номинации

Москва ’11 – Почетен диплом на журито, наградата на Федерацията на руските киноклубове и номинация за “Златен Св. Георги”

person_395_60Валери Йорданов и Иван Владимиров

Валери Йорданов е български театрален и филмов актьор, сценарист и режисьор. Роден е в София през 1974 г. Завършил е актьорско майсторство в НАТФИЗ. Играе в едни от най-популярните съвременни български филми, сред които Откраднати очи (2004) и Емигранти (2002), и на сцената на Народния театър „Иван Вазов”. Кецове е дебютът му в киното като сценарист и режисьор.

Иван Владимиров е роден през 1976 г. в Перник. Завършва НАТФИЗ през 2001 г. В периода 1998-2007 е асистент-режисьор на различни игрални филми. Премиерата на късометражния му филм Валсове и танга от село Бела Речка (2007) е на фестивала в Локарно. След това той е показан и на други международни фестивали. Кецове е дебютът му в киното като режисьор.

13.10.2015, 19.00 ч., БКИ „Дом Витгенщайн“, 1030 Wien

вход свободен

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации