7.3 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЗапочна новата учебна година за българските деца в училище „Н. Вапцаров“ в...

Започна новата учебна година за българските деца в училище „Н. Вапцаров“ в гр. Грац

-- Реклама --
Под мотото „Знанието е сила“ българчетата в Грац започнаха новата учебна година
Graz1 (600 x 450)С много насторение и вдъхновение, песни и танци, театрален спектакъл и забавна викторина, любознайковците на българското училище „Никола Вапцаров“ в град Грац откриха новата учебна година.
Учителката по музика Пламенка Ванкова откри тържеството с инструментално изпълнение на гъдулка. Всички присъстващи притихнаха, когато в залата зазвуча прекрасната българска песен Девойко, мари, хубава“. След нея мили слова и пожелания за здраве, сили и трудолюбие през новата учебна година, отправи и ръководителката на училището – Десислава Опел.
Театралната изненада за малчуганите  бе приказката „Мишката, която се научи да лае“. Децата слушаха с любопитство и интерес историята за мишлетата, а поуката от нея е една: ЗНАНИЕТО Е СИЛА!
Graz2 (600 x 450)
Малчуганите се запознаха още и с куклата Клара, която много искаше да научи някои интересни факти за България и задаваше любопитно въпроси на учениците. Децата показаха добри познания и естетствено впечетлиха новата си приятелка. Те й изпяха още две фолклорните песнички „Боряно, Борянке“ и „Седнало е Джоре Дос“. След музикалната част, дойде ред и на фолклорните танци – ръченица и право хоро в изпълнение на професионалните танцьорки Мири и Иви. Веднага след тях и малките момиченца заформиха кръшно хорце и затанцуваха в ритъма на българската музика.
Graz4 (600 x 450)
Настороение не липсваше. Радостни усмивки грайнаха по лицата на децата, а публиката с ентусиазъм ги аплодираше.
Отец Тенчо Веселинов отправи също добри пожелания за успешна и благодатна учебна година. И както традицията повелява, на празника не липсваше и българската погача, тази година майсторски замесена от преподавателката Красиана Лазарова.
Graz3 (600 x 450)
Да ни е мирна, спорна и успешна новата учебна година!
На добър час!
Текст: Десислава Опел, ръководител на училище „Никола Вапцаров“, Грац
СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации