17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоБизнес, закони и политикаТръгва нова телевизия за българите по света

Тръгва нова телевизия за българите по света

-- Реклама --

Известните журналистки Ралица Василева и Нери Терзиева правят нова българска телевизия 

Новинарското студио на новата телевизия BIT СНИМКА: Пиер Петров за в.24 часа
Новинарското студио на новата телевизия BIT СНИМКА: Пиер Петров за в.24 часа

BIT е името на най-новата българска медия. Абревиатурата й означава Българска международна телевизия (Бългериън интернешънъл телевижън), а студията й са в Чикаго и София. Оттам тя ще предава за всички българи по света, съобщава в.24 часа

Стартът на медията е на 14 септември. Тогава Ралица Василева ще се появи на екрана като водеща на новини на български език. Тя работи 23 години  в Си Ен Ен, но вече е шеф на студиото в Чикаго като същевременно ще води централната емисия на български, която ще се излъчва в 19,30 ч. българско време. В 3 ч сутринта ще има още една централна емисия, предназначена вече за българите в САЩ. Там те ще я гледат в 19 ч, а неин водещ ще е Ясен Дараков, предавал преди време от САЩ за Би Ти Ви, а после и за Нова тв.

Ръководител на проекта е една от най-добрите и известни журналистки – Нери Терзиева. Според нея потенциалната аудитория на новата телевизия е 10 млн. българи, пръснати по цял свят.

Собствениците на BIT са двама братя – Павел и Румен Вълневи от Доспат. Още като деца те са заминали с родителите си в САЩ, където развиват успешен бизнес.

BIT ще излъчва по 24 часа в денонощието. Първоначално тръгва с обща програма за Европа, която ще се предава чрез “Булсатком”, но амбицията ѝ е впоследствие да отдели т.нар. прозорци – по 60 минути всеки ден, за всички по-големи български диаспори, пише още в.24 часа.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации