10.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоактуалноПроектът VELLO bike на Валентин Водев спечели Red Dot Award 2015

Проектът VELLO bike на Валентин Водев спечели Red Dot Award 2015

-- Реклама --

Моделите велосипеди VELLO bike са сгъваеми и са предназначени предимно за динамичната градска среда.

award

В света на продуктовия дизайн Red Dot Award Best of the Best е сериозна и престижна награда, която заслужава международно внимание. Тази година в категорията Leisure, sport and games компактното и удобно колело на българския дизайнер Валентин Водев, който твори във Виена, беше отличено с приза за най-добър продукт. Моделите велосипеди Vello съчетават в себе си перфектността на състезателните прототипи и на нуждите на градксата среда. Специално проектираният сгъваем механизъм е снабден с магнитни амортесьори, които позволяват само с едно просто завъртане задното колело да мине напред. По този начин vello bike става веднага пригоден за носене и транспортиране, например в тесен асансьор или в метро. Предните и задните светлини са интегрирани в рамката и са екипирани допълнително със сгъваеми калници, за да може колелото на Валентин Водев да е защитено при всякакви климатични изненади. Screen Shot 2015-07-08 at 14.44.51Дизайнът на велосипеда се отличава с чисти линии и олекотена конструкция. Наред с компактната структура, голямото предимство на VELLO bike е фактът, че не отстъпва по нищо що се отнася до бързина, маневреност и стабилност на не-сгъваемите модели. Велосипедът е произведен независимо посредством crowdfunding* и се мери с такива големи брандове като фотоапаратът Leica Т, Apple Watch, Volvo XC90 и други.

Red Dot Award

Red Dot Award Best of the Best е награда, която се дава всяка година за продукти, избрани от цял свят. Те трябва да са произведени и представени през 2014 и да имат високо ниво на иновация, качество и дизайн.

crowdfunding* груповото финансиране е резултат от социализацията на обществото и влияе върху груповото поведение на различни кръгове хора и потребители, които търсят нови и интересни начини за реализиране на допълнителни приходи и подпомагане на комерсиални или некомерсиални проекти. Дали е въпрос на финансова изгода или социална нагласа – въпрос на проект и лична преценка на всеки потенциален инвеститор.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации