10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоактуалноЗелена светлина за хомосексуалните двойки във Виена

Зелена светлина за хомосексуалните двойки във Виена

-- Реклама --

Светофари с изображения на хомосексулани двойки заменят стандартните фигурки на повечето централни кръстовища във Виена. Управата на града смята, че по този начин апелира за повече толератност към другостта на еднополовите.

wien
снимка: MA 33

Австрийската столица се вълнува от предстоящите събития в културния й календар и бърза до края на май да покаже толератността си под формата на нови светофари, които освен, че ще регулират движението, ще показват еднозначно накъде е орентиран градът. Вълнението от тазгодишното юбилейно издание на конкурса Евровизия, чиято столица е Виена, след като миналата година транссексуалният Кончита Вурст победи, явно предизвика и политическа дискусия за половото равенство между светофарите.

Смята се, че идеята има немско влияние. Преди известно време в Дортмунд, Германия се повдигна въпросът за доминиращата роля на мъжките изображения в общественото пространство. Австрийците побързаха да оправят тази несправедливост и до края на юни на приблизително 50 оживени кръстовища зелената и червената светлина ще бъдат изобразени в три сюжета: две жени, двама мъже и класическата скучна хетеросексуална двойка. начинанието струва на Община виена 35 000 евро.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации