9.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияОпит за рекорд: За колко време може да се пропътува трамвайната мрежа...

Опит за рекорд: За колко време може да се пропътува трамвайната мрежа на Виена?

-- Реклама --

Журналистът Андреас Дик ще се опита да пропътува 177 км. със специален трамвай и да постави световен рекорд

APA-Grafik JahreskartenbesitzerАндреас Дик, спортен журналист, се готви да постави нов световен рекорд, свързан с обществения транспорт във Виена. Той ще се опита да премине дългата 177 км. трамвайна мрежа на столицата за рекордно време. За целта Андреас Дик ще има на разположение специален трамвай, на който ще могат да се качват и пътници, желаещите да документират постижението.

В случай на успех, това ще бъде вторият рекорд на журналиста, специалист по мотори, по трасе на Wiener Linien. Преди две години той измина 80 км. и премина през 104 метростанции на виенското метро за рекордното време от 4 часа и 54 минути.

Пътуването със специалния трамвай ще започне в 06.00 ч. на  16 април от гарата във Флоридсдорф и се очаква да приключи около 22.00 ч. на Шотентор. Всеки желаещ ще може да се  качи на облепения с плакати трамвай на някоя от следните спирки:

catchthebim.5348260

„На борда” е предвидена сутрешна закуска с кафе, а следобяд – забавна програма и викторина с въпроси за историята на трамвайните линии във Виена.

1024px-4trams_vienna

Трамвайната система във Виена функционира от 1865 г. и със своите 176,9 км. е шестта по дължина на линиите в света. По нея са разположени 1 071 спирки, а през 2013 г. мотрисите са извозили 293,6 млн. пътници. През същата година Wiener Linien са разполагали с 525 трамвая.

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации