17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБългарският театър във Виена Ви кани отново на две постановки

Българският театър във Виена Ви кани отново на две постановки

-- Реклама --

На 29.03.2015 г. на сцената на театъра ще се играе спектакълът “Глас” по Елена Алексиева , а за малките ни почитатели гостува вечната приказка Красавицата и звяра”

glas
29.03.2015, неделя, 16.00 ч.

Пиесата “Глас” е отличена за „впечатляващата хармония между дълбокия текст на Елена Алексиева, деликатната и разбираща режисура на Калин Ангелов и изящния, безкомпромисен стил, за съчетания с горчива самоирония драматизъм и заразителното жизнелюбие на актрисата Ивана Папазова“. В нея се говори за гения в изкуството (оперната прима Мария Калас); за таланта, на когото не достига само една крачка до гениалното (двойничката на Калас и нереализирана нейна дубльорка Виктория Глас); за самотата и изолацията, на която се обричат посветените на велика творческа цел.

„Актрисата Папазова се превъплъщава в родената в бедност Виктория Непомук, която обаче е надарена с божествен глас, достоен да се мери с този на великата Калас и затова е обречена на мълчание като дубльорка зад кулисите, така и недочакала звездния си миг. Едва след смъртта на примата получава последен шанс да пее, но пред американски туристи и то не заради дарованието си, а заради приликата с Калас”. (Анелия Янева, Портал Култура)

 „Ако с години си бил в плен на предизвикателството да „играеш“ някой друг, дали накрая ще ти останат сили да се върнеш към себе си?“

elena_alexieva_2Елена Алексиева е родена в София. Има бакалавърска степен по Международни икономически отношения от УНСС и докторска по семиотика от НБУ, където до 2007 г. преподава превод от и на английски. Автор е на две стихосбирки: „Бримка на сърцето“ (1994) и „Лице на ангел-екзекутор“ (1996). Следват романът-дневник „Синята стълба“ (2000), издаден от ИК „Балкани“, сборниците с разкази „Читателска група 31“ (2005, награда за нова българска художествена проза „Хеликон“ за 2006 г.), „Кой?“ (2006, по библейски сюжети) и романите „Рицарят, дяволът, смъртта“ (2007) и „Тя е тук“ (2009) от ИК „Колибри“. Следват разкази – „Синдикатът на домашните любимци“ (Сиела, 2010) и романът „Нобелистът“ (Сиела, 2012).

През март 2010 г. сборникът „Кой?“ е издаден в Испания от Ноктурна едисионес в превод на Лиляна Табакова.

 

 

krasavitsataНа децата ще гостува кукленият театър “Красавицата и звяра”

Известната, но не остаряваща история, в която съдбата изправя едно нежно създание срещу страшен звяр. И се случва, както винаги в приказките, а понякога и в живота, едно прекрасно чудо, наречено любов!

29.03.2015, неделя, 11.00 ч.

Адресът на театъра: 1010 Wien, Schwedenplatz 2/Laurenzerberg 5

За резервация:
0664 355 72 62
0650 814 12 12
01 548 59 59

zlatka_bojtcheva@hotmail.com

Поради ограничения брой на местата Ви молим най-учтиво да ни предупредите в случай, че Ви се налага да откажете резервацията, за да могат да присъстват и други наши сънародници.
ВАЖНО!
Скъпи родители!
Докато Вие се забавлявате на нашето представление,
екипът ни ще забавлява Вашите деца (без надценка
на билетите). Моля, съобщете ни при резервацията
тяхната възраст, за да подготвим подходящи зани-
мания.

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации