5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБългария е домакин на състезания от Световната купа по ски

България е домакин на състезания от Световната купа по ски

-- Реклама --

Банско спечели провеждането на Супер Г при жените след отменяне на състезанието в Австрия

banskoОсвен определените по програма Супер Г и Суперкомбинация на 28 февруари и 1 март, Банско ще е домакин и на още един старт от Световната купа при жените – на 27 февруари. Това е отложеният заради буря в  Бад Клайнкирхайм (Ав) Супер Г. Състезанието в австрийските Алпи бе отменено на 11 януари, след като ураганен вятър буквално помете писта „Франц Кламер“, унищожавайки предпазните мрежи и телевизионната техника.

Решението Банско да получи надпреварата от Бад Клайнкирхайм дойде след заседание на екипа на ФИС, който отговаря за дамите, по време на Световната купа в Сент Мориц (Швейц).

bansko-ivan obrejkov
снимка: Иван Обрейков

Курорт №1 в България бе предпочетен от Международната федерация в конкуренцията на 4-5 от най-добрите зимни центрове изобщо.
„Беше доста трудно да вземем този старт, за който кандидатстваше дори Сент Мориц. Ние реално спечелихме, защото така или иначе имаме един Супер Г по програма. Другото, което ни помогна, е това, че сме известни с много добрата организация, която правим и изключително позитивните отзиви, които получихме за последната проведена Световна купа у нас. Ръководството на ФИС просто вече има огромно доверие в България и в Банско“, заяви шефът на Българската федерация по ски Цеко Минев.

Така за 2-и път след 2009 г. жените ще карат в Банско 3 дни. Тогава спусканията бяха спечелени съответно от Фабиан Сутер (Швейц) и Андреа Фишбахер (Ав), а Супер Г – от Линдзи Вон. Великата американка триумфира тук в същата дисциплина и през 2012-а, след като предния ден спускането не можа да се състои заради лошо време. Иначе това ще е общо 5-ата Световна купа в Банско в рамките на 6 г. Мъжете идваха на Бъндеришка поляна 2 пъти – през 2011 г. и 2012 г.

херманн маиер
Херман Майер и Иван Обрейков, Банско 2012 г. снимка: личен архив Иван Обрейков

Програмата на стартовете:

27.02.2015 – Super G – Ladies – World Cup – 11.00 часа – Писта Алберто Томба

28. 02.2015– Super G – Ladies – World Cup – 11.15 часа – Писта Алберто Томба

01.03.2015 – Alpine combined – Ladies – World Cup – 13.00 часа – Писта Алберто Томба

1. 03. 2015– Super G – Ladies – World Cup – – часа – Писта Алберто Томба

Още по темата:

Второ сребро за Алберт Попов на Олимпийския фестивал в Австрия и Лихтенщайн
17-годишен българин със сребро на Международния младежки олимпийски фестивал в Австрия и Лихтенщайн
СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации