5.7 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияНа 1-и ноември децата от българското училище "Дунав" в Линц отбелязаха няколко...

На 1-и ноември децата от българското училище „Дунав“ в Линц отбелязаха няколко празника

-- Реклама --

Без да забравяме българската история, ние сме отворени и за чужди култури

Текст Дарина Тонкова, ръководител на училище „Дунав“

Helloween2В нашето българско училище обичаме празниците – независимо наши или чужди. Но какво да отбележим на 1-и ноември? Хелуин, Вси светии, Денят на народните будители или рождените дни на децата, родени през октомври? Първият- стар келтски обичай, вторият- свят ден в християнския свят, третият- много важен в България, особено за хората, отдали се на просветителска дейност. А ние сме такива, нали? Защо пък да не отдадем нужното внимание на всеки един от тях.

Празниците са универсален начин за споделяне на щастие. Ние като българи, живеещи в чужбина, сме хора, които са отворени за чуждите култури. Пращайки децата си на българско училище, показваме, че не забравяме и нашите собствени традиции и история. И ето ни на, на 1-и ноември, маскирани като хелуинчета, говорим и славим делото на  Климент Охридски, Паисий, Васил Левски и Христо Ботев. Запяваме и „Честит рожден ден“  за четиримата ни октомврийски рожденици.

Такива сме си – пъстроцветни, шарени. И не сме чуждопоколоници, а просто широкоскроени и отворени към света.  Космополитни! А децата ни се забавляват от сърце!

Но… убедете се сами:

Helloween

 

Helloween2

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации