3.7 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияПовече пари за семействата в Австрия

Повече пари за семействата в Австрия

-- Реклама --

Детските надбавки се  увеличиха с 4% от 1.07.2014 г. От 1.9.2014 ще бъдат изплащани всеки месец

Текст Нора Динчева

familieОт 1 септември 2014 г. фамилните помощи в Австрия ще бъдат изплащани всеки месец, а не както досега на два месеца. Очаква се тази промяна да улесни планирането на семейния бюджет.

Социалната политика в алпийската република е ориентирана предимно към отношението родител-дете. Независимо колко многодетно е семейството, дали се състои само от възпитател  и едно дете или възрастните са от един и същ пол, помощите се получават адекватно и на време, гарантирани от държавата, чийто законов посредник е Министерство на семейството и младежта.

От 1.07.2014 увеличаването на семейните помощи  с 4 % е вече факт. Следващата актуализация с 1.9% се се очаква съответно от 1.1.2016 и от 1.1. 2018. Сумата от 100 евро, давана еднократно за ученик в началото на септември, остава, а добавките на месец за деца с увреждания се вдигат от 138, 30 евро на 150 евро (8,4%). Точната сума на увеличението индивидуално за всяко семейство може да изчислите тук.

Sophie Karmasin„Семействата са най-важния фактор за развитието на бъдещето на страната ни! Затова съм многа радостна, че за първи път от 13 години успяваме реално да увеличим детските надбавки“, споделя Софи Кармасин, министър на семейството и младежта. Близо 1,8 милиона деца и техните родители се възползват годишно от семейните помощи. Правителството е  инвестирало 830,0 милиона евро за повишаването на семейните надбавки и 350 милиона евро за ясли и детски градини, както и още 400 милиона за разширяване на извънучебни дейности.

Въпросът е дали това е достатъчно увеличение спрямо нуждите или е хвърляне на прах в очите. Реално сумата, която ще получи в повече  едно средностатистическо семейство с две малки деца от 3 до 10 години е около 10 евро месечно. Министър Софи Кармасин е съгласна с този факт, но припомня, че целта на държавната политика все пак си остава нулевият дефицит. „Истината е, че всяко новородено в Австрия автоматично става длъжник на страната с  32, 803 евро. В наш интрес е да престанем да даваме повече пари, отколкото имаме. Дълговете, които днес трупаме трябва един ден да бъдат изплатени от  нашите деца и внуци“, убедена е министърката.

Ако искате да проверите всички детайли относно детските добавки преди юли 2014 и след това може да го направите тук.

________________

Още по темата:

Австрия: По-високи детски надбавки от 1-ви юли

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации