14.3 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияНа колела: С велосипед в града

На колела: С велосипед в града

-- Реклама --

В град като Виена предвижването с велосипед е не само евтино, но и приятно

Вижте още кой е късметлията за месец август от играта на Sportalle „Харесай и спечели“

Текст Марта Дункова

vienna-cycling-city--die-radvokaten-peter-provaznik--dВелосипедирах се. От една година не карам кола и рядко ползвам градски транспорт. Отказът от първата екстра ми спестява около 5 000 евро годишно от застраховки, бензин и поддръжка. Сега се наслаждавам на града от висотата на моя двуколесен приятел и съм горда, че допринасям за намаляване на вредните емисии във въздуха.

Освен това подобрих значително физическата си форма, сексуална привлекателност и здравословно състояние. Като прибавим и факта, че придвижването с велосипед на разстояние до 5 км е най-бързият възможен начин, вече Ви е ясно защо мощният двигател, търсенето на място за паркиране и досадният годишен преглед вече не ми липсват.

Ferrini Beverly 21V Lady
Ferrini Beverly 21V Lady

Когато трябва да се отправя към непозната за мен дестинация, винаги проверявам възможностите за веломаршрут ТУК. Ако преценя, че нещо не е по силите ми, правя комбинация с метро. Вече знам, че превозването на велосипед е безплатно и е разрешено в метрото всеки делничен ден от 9.00 до 15 ч. и след 18.30 ч., а в събота, неделя и празнични дни – през целия ден. Разбира се, условието е във вагона да има достатъчно място и възможност колелото да се закрепи. Качването на велосипеди в автобуси и трамваи е абсолютно забранено.

Shockblaze Classic Pluslady, Alivio 28"
Shockblaze Classic Pluslady, Alivio 28″

Вече натрупах доста опит с карането в града и изпитвам удоволствие да откривам нови улички, далеч от натоварените и замърсени артерии. Научих се да общувам и с другите велосипедисти, да разпознавам неформалните знаци на общуване и понякога не особено любезни поздрави. Открих Виена по един неповторим начин и станах част от обществото на любителите на двуколесни безмоторни превозни средства. Чакам и нови членове!

Съветите на Sportalle за избор на велосипед за града:

Сред най-важните изисквания, на които трябва да отговаря велосипед, предназначен за градски условия, е да бъде лек и стабилен. За тези, които държат на елегантността са подходящи модели с тънки и стилни рамки и по-голям диаметър на гумите.

Такива са: Ferrini Beverly 21V Lady

Shocklaze Classic Plus Lady, Alivio 28″

Shockblaze Classic Plus  Man Alivio 28″ 

Ferrini Venue 24 M 28″

Drag Cruiser Daily 28″

Градските велосипеди се отличават с малко предавки (3 до 8 скорости са достатъчни за асфалтирани улици и леки наклони). По-късото разстояние между седалката и кормилото позволява да се кара в удобно изправено положение. Ако сте любители на по-спортен модел, разгледайте тези ТУК

При каране на велосипед в града е особено важно да знаете добре правилата за движение и безопасност, да сте снабдени с необходимите аксесоари ( каска за водача, фар, преден и заден светлоотразител за колелото) и да тръгвате винаги само с напълно изправно возило.

И победителят е…

Победителят в играта „Харесай и спечели” на фирма Sportalle за месец е август е Мария Ангелова! Тя печели чифт ръкавици за велосипед. Честито!

Ако искате вие да сте следващия победител, харесайте страницата във Фейсбук на официалния дистрибутор на български велосипеди с марка Drag, Ferrini, Shockblaze и Sprint в Австрия Sportalle!

Повече за играта „Харесай и спечели” може да намерите ТУК

ПР материал

_____________________

Още от рубриката „На колела“:

На колела: Да летиш в планината

На колела: Вахау

Харесай и спечели“ – онлайн игра на фирма Sportalle

Бизнес на колела

 

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации