5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияОт архива: Парченца от лятото

От архива: Парченца от лятото

-- Реклама --

Някои от най-четените текстове в Меланж Булгарен, посветени на морето, планината и въобще лятото 

P1110858Дъждовният и мрачен август в Австрия ни принуди да приберем сандалите и да носим чадърите по-често от слънчевите очила. Остава ни да се надяваме, че времето през септември и октомври ще бъде по-благосклонно и ще ни подари онези топли и слънчеви дни, за които си мечтаехме.

И тъй като ваканцията е съвсем към края си и от понеделник ще заговорим за училище, работа и куп други сериозни неща, нека в края на тази седмица, да си поговорим отново за лятото – онова знойно, сочно и палаво лято с дъх на морски вълни и остри върхове, за което сме споделяли с читателите на Меланж Булгарен през годините. От богатия архив на блога на българите в Австрия извадихме някои от най-четените материали на тема лято.

Сподели лятото: Санторини – магия в бяло и синьо – „Санторини е красив като мечта“, пише Людмила Ханджийска, докато ни развежда из китните селца и очарователни плажове на гръцкия остров.

Сподели лятото: Доломитите – с прекрасни снимки авторите ни развеждат из Доломитските Алпи в Северна Италия.

Планината и градът – и докато сме още на планинарска вълна: „Пирин! Дива красота – каменисто-зелена с дъх на мащерка! Толкова е свободно – вдишваш въздуха като антистрес таблетки, с всяка крачка се освобождаваш от грижите, от затисналите те мисли, от суетата.“

Сподели лятото: Норвегия и нейните фиорди – ето и глъка хлад от северна Норвегия с нейните невероятни фиорди, видени от кораба.

Генномодифицирана човечност – впечатленията на наш читател от краткия му престой в България: „За тази една седмица открих колко ни липсва уважението и доверието един към друг, усещането за заедност, за съпричастност. Без генномодифицирани домати и чушки ще оцелеем, но без човечност? Моля ви, г-да учени, открийте гена за човечност. Имаме спешна нужда да го размножим.“

Какво най-често виждат българите, живеещи зад граница, завръщайки се в родината през последната година – три гледни точки и едно социологическо проучване за хората в България.

Ако Ви се прииска да споделите и вашите солено-слънчеви преживявания и маршрути – изпращайте на редакционните адреси.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации