17.8 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияИво Димчев отново е сред звездите на съвременния танц във Виена

Иво Димчев отново е сред звездите на съвременния танц във Виена

-- Реклама --

На 1 август българинът ще представи спектакъла „Празникът“

13_Ivo_Dimchev_FEST_02©_Maximilian_Pramatarov (600 x 400)От 17 юли до 17 август Виена отново е домакин на най-големия европейски фестивал за съвременно танцово изкуство “ИмПулсТанц”. И тази година сред звездите на форума е българският танцьор и хореограф Иво Димчев. На 1 август той ще покаже пред многобройната публика в “Академитеатър” спектакъла “Празникът”. На сцената кураторка и артист ще преговарят за цената на представлението. И тъй като главният герой в това представление се казва Иво Димчев и освен това ролята му се играе от самия Иво Димчев, преговорите се превръщат в нещо много специално.

В “Празникът” българската звезда отново доказва, че е изключителен майстор при преминаването на границите между съвременния танц и пърформанса. Публиката става свидетел на динамиката в отношенията между тези, които правят изкуство, и тези, които го избират и оценяват. Метафори за тези отношения Димчев намира в сексуалните действия на героите си, които понякога шокират с откровенността си. В действието артистът ще включи и една зрителка, но как точно, засега остава в тайна. Преговорите на сцената продължават. Телата на участниците са изразителни във всяка една секунда, сякаш са под електрическо напрежение.

Премиерата на фестивала е през 1984 г. и вече 30 години програмата му предлага най-интересното от съвременното танцово изкуство. Повече от 30 000 зрители стават всяка година свидетели на над 100 спектакъла. Но в рамките на ИмПулсТанц има място не само за зрители. Всеки, който се инетересува от танцово изкуство, може да се включи в един от общо 230 уъркшопове в зала “Арсенал”, а ако това не е достатъчно, във вестибюла на най-известния немскоезичен театър, “Бургтеатър” , желаещите могат всяка вечер да танцуват до зори под звуците на музикални коктейли, забъркани от известни диджеи.

На снимката: Иво Димчев в спектакъла “Празникът” © Maximilian Pramatarov

Материал на КомПрес

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации